|

SAUVIGNON BLANC Prahova Valley Reserve

Cum va povesteam zilele trecute, vinurile selectionate din gama Prahova Valley a Cramelor Halewood poarta indicativul RESERVE, care atesta calitatea lor deosebita. In aceasta gama intra, astfel, Feteasca Alba Reserve si Sauvignon Blanc Reserve, vinuri de exceptie care, bine racite, fac deliciul meselor de vara.
Ambele vinuri au beneficiat de un tratament special inca din vie, in cazul Sauvignon Blanc Reserve putand vorbi despre o recoltare a strugurilor in doua etape de maturare succesive. Au urmat apoi desciorchinarea si zdrobirea, extragerea aromelor primare facandu-se printr-o macerare peliculara de lunga durata, la temperature mai mici de 14 grade Celsius, in cisterne de inox. Mustul ravac astfel obtinut a fermentat timp de 17 zile in prezenta unor drojdii selectionate.
Vinul cu 13% alcool, avand ca apelatiune de origine Colinele Dobrogei, este un vin alb demisec, floral, debordand de prospetime. Corpul este fructat cu trimiteri evidente la piersici si pepene, dar si cu unele note insinuante, ierboase. Culoarea acestui Sauvignon Blanc Reserve este stralucitoare cu nuante alb-verzui. Bine strucurat, vinul pastreaza echilibrul intre aciditate si aroma, avand si un postgust clar conturat, in care predomina notele de citrice.
Ca orice vin alb sec sau demise si Sauvignon Blanc Prahova Valley Reserve se bea racit la 8-10 grade Celsius, pentru a i se putea valorifica intreg patrimonial de gust si arome.
Un aperitiv excellent, vinul se omporta remarcabil si in prezenta fructelor de mare, a pestelui fin, a branzeturilor sau a legumelor. Sparanghelul este una dintre partenerierile ideale.
Revenim in zilele urmatoare cu retete care se potrivesc cu aceste vinuri de exceptie di gama Prahova Valley Reserve!

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply