|

Weekend dulce cu TAMAIOASA ROMANEASCA / Reteta de …PUDDING DE PUI

Sunt vinuri care efectiv te ung pe suflet! Iar, cand le parteneriezi culinar inspirat, satisfactia e si mai mare! Continuam serialul de retete asociate vinurilor de la Cramele Halewood. V-am prezentat zilele trecute un exceptional vin alb dulce, faimoasa Tamaioasa Romaneasca in varianta Special Reserve de la Prahova Valley (Cramele Halewood). Spuneam ca vinul acesta aromat merge de minune ca aperitiv, insa se potriveste perfect si la desert, insotind deserturile rafinate, de pilda tartele cu fructe proaspete. Apoi, v-am invitat sa savurati un desert …international, faimoasa Banana Split, dar si un tort de fructe englezesc, similar cu cel servit la nunta Printului William cu Kate Middleton, urmat de capodopera cofetariei austriece Рsubtilul Sacher Torte.

Incepem azi un weekend dulce cu Tamaioasa Romaneasca Special Reserve din gama Prahova Valley, dar va propun retete mai putin obisnuite. Pentru prima, m-am consultat cu Adriana Parissi, o excelenta cunoscatoare a bucatariei turcesti si veche colaboratoare a site-ului. Iata ce reteta inedita avem azi pentru a tine tovarasie unui pahar rece de Tamaioasa Romaneasca:

Pudding cu piept de pui (Tavuk Gogsu)

Ingrediente:

1/2 piept de pui

150gr. orez

60 ml apa

1l lapte

240 gr zahar

1 lingurita scortisoara

Preparare:

Fierbeti pieptul de pui in apa pina se fragezeste bine. Scurgeti si sfirtecati cu degetele sau cu o furculita puiul astfel incit fibrele sa se separe foarte bine, in bucati foarte mici.

Acoperiti orezul cu apa calda si lasati-l la inmuiat 2 ore. Scurgeti apa si amestecati orezul cu laptele intr-un blender apoi fierbeti pe foc mic pentru 5 minute sau pina e facut, amestecind continuu. Adaugati puiul sfirtecat in fibre cum am explicat mai sus, amestecind de asemeni, pina se omogenizeaza. Turnati apoi zaharul si amestecati pina se dizolva. Dati la o parte de pe foc, turnati in castorane si serviti rece cu scortisoara pisata.

Pentru variatie, se poate folosi orice fel de carne alba,¬† dupa gust, cu conditia sa o maruntiti foarte bine.¬† …Si, bineinteles, nu uitati de paharul de vin alb dulce bine racit – Tamaioasa Romaneasca Prahova Valley Special Reserve!

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply