|

CONCURS Prahova Valley Reserve: CASTIGA 5 seturi x 2 VINURI albe!

Vinurile selectionate din gama Prahova Valley a Cramelor Halewood poarta indicativul RESERVE, care atesta calitatea lor deosebita. In aceasta gama intra, astfel, Feteasca Alba Reserve si Sauvignon Blanc Reserve, vinuri de exceptie care, bine racite, fac deliciul meselor de vara.
Ambele vinuri au beneficiat de un tratament special inca din vie. Daca, pentru Feteasca Alba Reseve, provenind din Dealurile Munteniei, strugurii au fost recoltati la maturitate deplina si desciorchinati cu grija, pentru Sauvignon Blanc s-a procedat la o recoltare speciala, in doua etape de maturare, pe Colinele Dobrogei. Aceeasi grija s-a manifestat si in etapele ulterioare de prelucrare, mustul ravac bine limpezit fiind fermentat dupa reguli stricte, in prezenta unor drojdii atent selectionate. Rezultatul se concretizeaza in vinuri superioare, excelente pentru partenerierea cu preparate din peste, carne alba, branzeturi, legume, budinci rafinate, vanat mic si fructe de mare, in egala masura recomandate si ca aperitive de calitate. Nu uitati, insa, sa le raciti la 8-10 grade Celsius, pentru a obtine maximum de satisfactie in materie de gust si arome!

BUCATARESCU si Cramele Halewood va propun un concurs la care aveti sansa de castiga 5 SETURI x 2 VINURI Prahova Valley Reserve (Feteasca Alba si Sauvignon Blanc)!
Ce trebuie sa faceti? Trimiteti la office@bucatarescu.ro raspunsul pe scurt la aceasta provocare culinar-oenologica:
-Numiti un fel de mancare care se potriveste cu unul dintre aceste doua vinuri din gama Prahova Valley Reserve!

Perioada concursului: 14-25 august 2013.

Concursurile noastre sunt promovate pe Konkurs.ro – portal de concursuri si promotii.

Citeste si:

Tags: , , , , ,

251 Responses for “CONCURS Prahova Valley Reserve: CASTIGA 5 seturi x 2 VINURI albe!”

  1. Bucatarescu says:

    202. MIHAELA RADULESCU: Preparate din carne alba sau rosie.

  2. Bucatarescu says:

    203. CATALIN ANDREI: Sauvignon Blanc se potriveste cu pestele la gratar

  3. Bucatarescu says:

    204. CATALIN ANDREI: Pastrav la gratar si garnitura de legume se potriveste cu oricare din cele 2 tipuri de vin.

  4. Bucatarescu says:

    205. CRISTINA STEFAN: Piept de pui cu legume la cuptor.

  5. Bucatarescu says:

    206. ECATERINA STEFAN: Fructe de mare

  6. Bucatarescu says:

    207. RUXANDRA IORGA: Pentru Prahova Valley Reserve Sauvignon Blanc, ar merge mai degraba preparatele din peste, salate, legume, pui.

  7. Bucatarescu says:

    208. GEANINA SIMA: Vinul Feteasca Alba Reserve l-as asocia cu reteta “Crap marinat”.

  8. Bucatarescu says:

    209. CLAUDIA DINGA: Feteasca Alba Prahova Valley Reserve – Peste cu legume

  9. Bucatarescu says:

    210. MARIUS BARBU: salata orientala

  10. Bucatarescu says:

    211. DARK MAN: Friptura de iepure la tava.

  11. Bucatarescu says:

    212. CSABA BERTUS: La aceste vinuri se potriveste cam orice mancare din peste sau fructe de mare.
    Preferatul si propunerea mea va ramane totusi (banalul?) pastrav la gratar.

  12. Bucatarescu says:

    213. MIHAI NEGULESCU: O salata mixta de fructe de mare, cu multi creveti si calamari, scoici si caracatite mici

  13. Bucatarescu says:

    214. CATALIN COZMA: Paste primavera: Sauvignon Blanc.

  14. Bucatarescu says:

    215. DOMNICA BANTAS: cozi de raci cu mujdei

  15. Bucatarescu says:

    ATENTIE: Astazi, ultima zi de concurs!

  16. Bucatarescu says:

    216. RAMONA COTARLEA: Vinul Prahova Valley Reserve feteasca alba se potriveste la gustari, peste, moluste, raci, carne de pasare de vanat.
    Vinul Prahova Valley Reserve Sanvignon Blanc se potriveste cu biban cu ierburi proaspete si lamiae.

  17. Bucatarescu says:

    217. SIMONA-CRISTINA RASCA: Peste la cuptor cu garnitura de legume

  18. Bucatarescu says:

    218. CLAUDIA-ISABELA LUNGU: Somon marinat la gratar

    4 medalioane de somon,
    1 căpățână usturoi,
    zeama de la 2 lămâi mari,
    3 linguri ulei de măsline,
    1-2 crenguțe de rozmarin,
    1 lingură pătrunjel proaspăt tocat,
    200 ml vin alb,
    sare,
    piper.

    Sos:
    sosul de la marinată,
    2 linguri unt,
    2-3 linguri iaurt gras.

    Garnitură:
    Roșii cherry la grătar,
    Broccoli călit în unt.

    Preparare:

    Etapa 1 Medalioanele de somon se spală bine.
    Se pun într-un castron și se condimentează cu sare și piper.
    Într-un castronel amestecăm usturoiul pisat cu uleiul de măsline, vinul alb, zeama de la lămâi, rozmarinul curățat de pe crenguțe și pătrunjelul tocat mărunt.
    Se dă la rece pentru minim 30 minute.

    Încingem grătarul.
    Scoatem somonul din marinată și se pune pe grătar.
    După 2-3 minute se întoarce ușor cu o paletă lată (să intre tot peștele sub ea).
    Se lasă să se frigă încă 2-3 minute.
    Se scoate pe un platou și se păstrează la cald.
    Pentru sos, încingem 2 linguri de unt, adăugăm marinata și dăm 2-3 clocote, după care se oprește focul și se lasă un pic la răcit și adăugăm iaurtul.
    Servim somonul cu garnitură de legume, felii de lămâie și sos deasupra.

  19. Bucatarescu says:

    219. IULIA CARSTEA: Cu Sauvignon Blanc eu consider ca se potriveste branza de capra.

  20. Bucatarescu says:

    220. FLORINA IONESCU: Cu scovergi umplute cu telemea

  21. Bucatarescu says:

    221. ALEX ALEX: Fructe de mare

  22. Bucatarescu says:

    222. KIDDU BABY: Crap la cuptor cu legume

  23. Bucatarescu says:

    223. DRAGOS ZOTA: Biban cu ierburi proaspete si lamaie merge cu Sauvignon Blanc.

  24. Bucatarescu says:

    224. LAURA DUMITRU: Crap la cuptor cu legume

  25. Bucatarescu says:

    225. HAPCIUCICA: Piept de pui la gratar cu ciupercute

  26. Bucatarescu says:

    226. LAURENTIU SILIMON: Chiftelute cu sos de rosii

  27. Bucatarescu says:

    227. GEORGIANA ECATERINA PETRE: mancarea care se potriveste este peste cu legume la cuptor.

  28. Bucatarescu says:

    228. COSMIN DRAGOMIR: Peste cu legume la aburi

  29. Bucatarescu says:

    229. CLAUDIA BUTNARU: Salau cu maioneza si legume fierte se potriveste cu Feteasca Alba.

  30. Bucatarescu says:

    230. ELENA POPESCU: La Feteasca Alba se potrivesc foarte bine: peste, moluste, raci,
    carne de pasare de vanat, branza de capra, branza de burduf.
    La Sauvignon Blanc se potrivesc: paste, stridiile, crevetii, scoicile sau mancarurile vegetariene si chiar aperitivele.

  31. Bucatarescu says:

    231. DIANA OGREAN: Un fel de mancare potrivit ar fi peste la cuptor si legume.

  32. Bucatarescu says:

    232. ANDREI BARBULESCU: sufleu de telina gratinata

  33. Bucatarescu says:

    233. ALINA CODREA: rulouri de somon cu maioneza

  34. Bucatarescu says:

    234. MIHAI-LIVIU VIRLAN: Fructe de mare.

  35. Bucatarescu says:

    235. GEORGETA IACOBESCU: Cu o supa-crema de sezon dreasa cu smantana

  36. Bucatarescu says:

    236. MARIA MARINESCU: Peste cu legume la aburi

  37. Bucatarescu says:

    237. MIHAI PODOLEANU: Salata de creveti cu ananas

  38. Bucatarescu says:

    238. DOINA IONESCU: Rulouri de somon fume cu avocado

  39. Bucatarescu says:

    239. CRISTINA IVASCU: Dovlecei umpluti la cuptor (alaturi de Sauvignon Blanc Prahova Valley Reserve).

  40. Bucatarescu says:

    240. SERBAN BOLDEA: Budinca de cartofi cu parmesan ras deasupra

  41. Bucatarescu says:

    241.ALEXANDRU BUCURESCU: Eu as degusta Feteasca Alba sau Sauvignion-ul de la Prahova Valley in primul rand foarte rece si pe langa as adauga poate cateva bruschete simple din paine prajita cu putin ulei de masline (si eventual mix de condiment piper colorat fulgi) pe deasupra si boabe dulci si reci de struguri albi de masa.

  42. Bucatarescu says:

    242. SIMONA PARCEA: gogosele de dovlecel stropite cu iaurt dres cu ierburi

  43. Bucatarescu says:

    243. ANTONIA BUTERCHI: placinta cu peste si praz

  44. Bucatarescu says:

    244. JENI MARGARIT: as incerca sa pun alaturi de un pahar bine racit de Sauvignon Blanc PV Reserve cateva tartine cu icre proaspete, masline verzi si sparanghel tras in unt

  45. Bucatarescu says:

    245. ANDREI STERESCU: Feteasca Alba de la Prahova Valley, gama Reserve, un vin de vara perfect pentru intalnirile cu prietenii! ultima oara, le-am pregatit salau la cuptor

  46. Bucatarescu says:

    246. MIHAELA STANCIU: pui cu lamaie si legume la cuptor

  47. Bucatarescu says:

    247. LOREDANA TARANU: ciorba de peste ca-n Delta Dunarii cu Feteasca Alba de la rece

  48. Bucatarescu says:

    248. DIANA PUFU: caras rumenit la tava in cuptor cu cartofi taranesti

  49. Kati says:

    Perioada concursului: 14-25 august 2013.
    De ce se mai primesc raspunsuri dupa 25 august 2013 (au fost corecte doar primele 235)?

  50. Bucatarescu says:

    La reverificarile uzuale care se fac dupa fiecare concurs, am mai gasit raspunsuri valabile din urma, de aceea au mai aparut cateva pe lista. Anuntam premiile cel tarziu maine!

Leave a Reply