CONCURS Prahova Valley Reserve: CASTIGA 5 seturi x 2 VINURI albe!
Vinurile selectionate din gama Prahova Valley a Cramelor Halewood poarta indicativul RESERVE, care atesta calitatea lor deosebita. In aceasta gama intra, astfel, Feteasca Alba Reserve si Sauvignon Blanc Reserve, vinuri de exceptie care, bine racite, fac deliciul meselor de vara.
Ambele vinuri au beneficiat de un tratament special inca din vie. Daca, pentru Feteasca Alba Reseve, provenind din Dealurile Munteniei, strugurii au fost recoltati la maturitate deplina si desciorchinati cu grija, pentru Sauvignon Blanc s-a procedat la o recoltare speciala, in doua etape de maturare, pe Colinele Dobrogei. Aceeasi grija s-a manifestat si in etapele ulterioare de prelucrare, mustul ravac bine limpezit fiind fermentat dupa reguli stricte, in prezenta unor drojdii atent selectionate. Rezultatul se concretizeaza in vinuri superioare, excelente pentru partenerierea cu preparate din peste, carne alba, branzeturi, legume, budinci rafinate, vanat mic si fructe de mare, in egala masura recomandate si ca aperitive de calitate. Nu uitati, insa, sa le raciti la 8-10 grade Celsius, pentru a obtine maximum de satisfactie in materie de gust si arome!
BUCATARESCU si Cramele Halewood va propun un concurs la care aveti sansa de castiga 5 SETURI x 2 VINURI Prahova Valley Reserve (Feteasca Alba si Sauvignon Blanc)!
Ce trebuie sa faceti? Trimiteti la office@bucatarescu.ro raspunsul pe scurt la aceasta provocare culinar-oenologica:
-Numiti un fel de mancare care se potriveste cu unul dintre aceste doua vinuri din gama Prahova Valley Reserve!
Concursurile noastre sunt promovate pe Konkurs.ro – portal de concursuri si promotii.
202. MIHAELA RADULESCU: Preparate din carne alba sau rosie.
203. CATALIN ANDREI: Sauvignon Blanc se potriveste cu pestele la gratar
204. CATALIN ANDREI: Pastrav la gratar si garnitura de legume se potriveste cu oricare din cele 2 tipuri de vin.
205. CRISTINA STEFAN: Piept de pui cu legume la cuptor.
206. ECATERINA STEFAN: Fructe de mare
207. RUXANDRA IORGA: Pentru Prahova Valley Reserve Sauvignon Blanc, ar merge mai degraba preparatele din peste, salate, legume, pui.
208. GEANINA SIMA: Vinul Feteasca Alba Reserve l-as asocia cu reteta “Crap marinat”.
209. CLAUDIA DINGA: Feteasca Alba Prahova Valley Reserve – Peste cu legume
210. MARIUS BARBU: salata orientala
211. DARK MAN: Friptura de iepure la tava.
212. CSABA BERTUS: La aceste vinuri se potriveste cam orice mancare din peste sau fructe de mare.
Preferatul si propunerea mea va ramane totusi (banalul?) pastrav la gratar.
213. MIHAI NEGULESCU: O salata mixta de fructe de mare, cu multi creveti si calamari, scoici si caracatite mici
214. CATALIN COZMA: Paste primavera: Sauvignon Blanc.
215. DOMNICA BANTAS: cozi de raci cu mujdei
ATENTIE: Astazi, ultima zi de concurs!
216. RAMONA COTARLEA: Vinul Prahova Valley Reserve feteasca alba se potriveste la gustari, peste, moluste, raci, carne de pasare de vanat.
Vinul Prahova Valley Reserve Sanvignon Blanc se potriveste cu biban cu ierburi proaspete si lamiae.
217. SIMONA-CRISTINA RASCA: Peste la cuptor cu garnitura de legume
218. CLAUDIA-ISABELA LUNGU: Somon marinat la gratar
4 medalioane de somon,
1 căpățână usturoi,
zeama de la 2 lămâi mari,
3 linguri ulei de măsline,
1-2 crenguțe de rozmarin,
1 lingură pătrunjel proaspăt tocat,
200 ml vin alb,
sare,
piper.
Sos:
sosul de la marinată,
2 linguri unt,
2-3 linguri iaurt gras.
Garnitură:
Roșii cherry la grătar,
Broccoli călit în unt.
Preparare:
Etapa 1 Medalioanele de somon se spală bine.
Se pun într-un castron și se condimentează cu sare și piper.
Într-un castronel amestecăm usturoiul pisat cu uleiul de măsline, vinul alb, zeama de la lămâi, rozmarinul curățat de pe crenguțe și pătrunjelul tocat mărunt.
Se dă la rece pentru minim 30 minute.
Încingem grătarul.
Scoatem somonul din marinată și se pune pe grătar.
După 2-3 minute se întoarce ușor cu o paletă lată (să intre tot peștele sub ea).
Se lasă să se frigă încă 2-3 minute.
Se scoate pe un platou și se păstrează la cald.
Pentru sos, încingem 2 linguri de unt, adăugăm marinata și dăm 2-3 clocote, după care se oprește focul și se lasă un pic la răcit și adăugăm iaurtul.
Servim somonul cu garnitură de legume, felii de lămâie și sos deasupra.
219. IULIA CARSTEA: Cu Sauvignon Blanc eu consider ca se potriveste branza de capra.
220. FLORINA IONESCU: Cu scovergi umplute cu telemea
221. ALEX ALEX: Fructe de mare
222. KIDDU BABY: Crap la cuptor cu legume
223. DRAGOS ZOTA: Biban cu ierburi proaspete si lamaie merge cu Sauvignon Blanc.
224. LAURA DUMITRU: Crap la cuptor cu legume
225. HAPCIUCICA: Piept de pui la gratar cu ciupercute
226. LAURENTIU SILIMON: Chiftelute cu sos de rosii
227. GEORGIANA ECATERINA PETRE: mancarea care se potriveste este peste cu legume la cuptor.
228. COSMIN DRAGOMIR: Peste cu legume la aburi
229. CLAUDIA BUTNARU: Salau cu maioneza si legume fierte se potriveste cu Feteasca Alba.
230. ELENA POPESCU: La Feteasca Alba se potrivesc foarte bine: peste, moluste, raci,
carne de pasare de vanat, branza de capra, branza de burduf.
La Sauvignon Blanc se potrivesc: paste, stridiile, crevetii, scoicile sau mancarurile vegetariene si chiar aperitivele.
231. DIANA OGREAN: Un fel de mancare potrivit ar fi peste la cuptor si legume.
232. ANDREI BARBULESCU: sufleu de telina gratinata
233. ALINA CODREA: rulouri de somon cu maioneza
234. MIHAI-LIVIU VIRLAN: Fructe de mare.
235. GEORGETA IACOBESCU: Cu o supa-crema de sezon dreasa cu smantana
236. MARIA MARINESCU: Peste cu legume la aburi
237. MIHAI PODOLEANU: Salata de creveti cu ananas
238. DOINA IONESCU: Rulouri de somon fume cu avocado
239. CRISTINA IVASCU: Dovlecei umpluti la cuptor (alaturi de Sauvignon Blanc Prahova Valley Reserve).
240. SERBAN BOLDEA: Budinca de cartofi cu parmesan ras deasupra
241.ALEXANDRU BUCURESCU: Eu as degusta Feteasca Alba sau Sauvignion-ul de la Prahova Valley in primul rand foarte rece si pe langa as adauga poate cateva bruschete simple din paine prajita cu putin ulei de masline (si eventual mix de condiment piper colorat fulgi) pe deasupra si boabe dulci si reci de struguri albi de masa.
242. SIMONA PARCEA: gogosele de dovlecel stropite cu iaurt dres cu ierburi
243. ANTONIA BUTERCHI: placinta cu peste si praz
244. JENI MARGARIT: as incerca sa pun alaturi de un pahar bine racit de Sauvignon Blanc PV Reserve cateva tartine cu icre proaspete, masline verzi si sparanghel tras in unt
245. ANDREI STERESCU: Feteasca Alba de la Prahova Valley, gama Reserve, un vin de vara perfect pentru intalnirile cu prietenii! ultima oara, le-am pregatit salau la cuptor
246. MIHAELA STANCIU: pui cu lamaie si legume la cuptor
247. LOREDANA TARANU: ciorba de peste ca-n Delta Dunarii cu Feteasca Alba de la rece
248. DIANA PUFU: caras rumenit la tava in cuptor cu cartofi taranesti
Perioada concursului: 14-25 august 2013.
De ce se mai primesc raspunsuri dupa 25 august 2013 (au fost corecte doar primele 235)?
La reverificarile uzuale care se fac dupa fiecare concurs, am mai gasit raspunsuri valabile din urma, de aceea au mai aparut cateva pe lista. Anuntam premiile cel tarziu maine!