|

SALATA de SOMON cu THEIA Chardonnay 2012

THEIA Chardonnay 2012 face parte dintre vinurile noi lansate, in editii limitate, in aceasta toamna de Cramele Halewood.
Vinul are culoarea de un elegant galben pai, arome intense de caise coapte, pepene si grapefruit, note dulci de miere, iar fermentarea si maturarea in baric de stejar a adaugat note fine de vanilie si picante de nucsoara.
Se serveste racit la 10-12 grade Celsius, asociindu-se perfect cu preparate din peste sau pui, legume la gratar sau fructe de mare.

Bucatarescu va propune pentru acest vin debordand de arome o SALATA CU SOMON in stil portughez, mâncare domnoasă la chip, dar sătească la miez, de la Portimao: o verișoară îndepărtată a salatei de cartofi cu știucă sărată, ouă fierte și ceapă verde de la Caraorman!

Ingrediente500 g cartofi fierți

100 g (o cutie mai mărișoară, în ulei) ton

300 g fileu de somon proaspăt

1 păhărel vin alb

100 g miezuri de scoici

4 buc. roșii tari, tăiate rondele

1 buc. ardei gras tăiat fâșii

2 buc. ouă răsfierte, tăiate sferturi

1 pahar ulei de măsline

1-2 linguri 2 linguri oțet

1 legătură coriandru, proaspăt sau uscat

sare, piper

Preparare
Cartofii se taie felii rotunde, somonul se coace ușor pe grătar, miezurile de scoici se dau într-un clocot, în vin alb.
Feliile de roșii se potrivesc pătuț frumos pe farfuria mare, în mijloc se pun cartofii, moviliță, se împrăștie jucăuș pasta de ton și somonul, tăiat bucăți, scoicile, fâșiile de ardei gras și sferturile de ou.
Se drege cu ulei, oțet și piper, se împodobește cu fire de coriandru, se dă la masă.

Mai multe retete similar pe www.bpt.ro!

Noile sortimente de la Cramele Halewood, aparute in editii limitate, sunt disponibile in reteaua HoReCa si in magazinele Halewood – The Winery Outlet (Bucuresti, Ploiesti, Breaza-Nistoresti DN1, Sinaia, Azuga, Brasov, Sibiu, Targoviste, Constanta, Urlati), cat si pe www.winery-outlet.com.

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply