CONCURS Philips: Castiga un MULTICOOKER!
Bucatarescu l-a testat si, dupa ce v-a aratat cum se face budinca de cartofi cu jumari, ciorba de fasole cu costita, ghiveciul calugaresc,si tocanita cu ficatei, va arata cum poate fi castigat un astfel de aparat care va revolutiona activitatea voastra in bucatarie.
CE TREBUIE SA FACI PENTRU A CASTIGA UN MULTICOOKER?
CONCURS BUCATARESCU & PHILIPS. In perioada 7-20 octombrie 2013, reciteste – pentru inspiratie – link-urile din acest material si indeplineste urmatoarea cerinta:
-Spune ce reteta ai gati tu creativ la MULTICOOKER si ce functie de baza a aparatului (BOIL, BAKE, FRY, STEW, RICE/PASTA, RISOTTO, PILAF, YOGURT, JAM, BAKE) sau ce succesiune de functii crezi ca ar trebui sa folosesti pentru a obtine un preparat gustos!
Trimite raspunsul tau la office@bucatarescu.ro in perioada 7-20 octombrie 2013 si poti fi chiar tu castigatorul unui MULTICOOKER!
Concurs promovat de Konkurs.ro.
230.EUGENIA IVAN: As incerca o ciorba clasica de perisoare cu BOIL.
231.DOINA CAPTARE: O budinca de legume si cartofi: BOIL, BAKE, KEEP WARM.
232.ANA-ECATERINA NANU: Eu as gati tocanita de ficatei.
Se pune uleiul, usturoiul si ficateii si se foloseste programul FRY, COOKING TIME pentru 6-8 minute. Se adauga restul ingredientelor si se foloseste programul STEW timp de 40 de minute.
233.VIOREL OPREA: Intotdeauna am o problema cu carnea de vita. E ingrozitor sa descoperi in farfurie ceva de consistenta si taria unei talpi de pantof, insa de cele mai multe ori chiar asa se intampla. De aceea sunt foarte pretentios atunci cand vine vorba de pregatirea unei retete cu carne de vita. Cel mai mult imi place friptura de vitel cu sos rosu (in care nu pun niciodata faina ca sa-l “inmultesc”). Fac, de fapt, un sos de vin cu tomate bine coapte si adaug cativa catei buni de usturoi. Nu e ceva supercomplicat dar, daca ai grija si de carne, mergi la sigur.
Mai intai, iau o bucata frumoasa de pulpa de vitel, cam de 500 grame, o sarez si o frec cu piper verde macinat pe loc, apoi inmoi o crenguta de rozmarin in ulei de masline si bat usor carnea. Las carnea sa se odihneasca, apoi o portionez in cuburi mari, cu latura cam de 5 cm, pe care le scufund in vin rosu de calitate, si le las acolo asa, vreo 60 minute, depinde cat de tare ma grabesc.
Dupa ce le scot din vas, le transfer in Multicooker, impreuna cu o ceasca de ulei de masline si cateii de usturoi curatati dar lasati intregi. (Nu folosesc ceapa, nici faina, nu vreau sa obtin un rantas.) Folosind functia FRY, prajesc carnea 15-20 minute, amestecand din cand in cand cu o spatula de lemn, ca sa se prajeasca uniform. Dupa aceea, adaug un pahar din vinul in care carnea a stat la fezandat, un pahar de rosii coapte fara pielita si pasate bine, o foaie de dafin, un cuisor si, daca am, o boaba de ienibahar pe care am presat-o un pic, ca sa inceapa sa-si elibereze aromele complexe. Totul e acum pregatit pentru functia STEW si setez la temperatura mica timp de 2 ore. Intre timp imi vad de treburile si cand e gata mancarea pregatesc o garniture. Poate fi un piureu mai taranesc, cu cartofii nu integral sfaramati, pot fi cartofi natur cu putin unt si verdeata sau pot fi legume sotate usor. Alaturi, pun si un pahar de vin rosu …si ma bucur de viata!
234.ALINA TALPES: Supa cu galuste de casa cu functia BOIL. Si patrunjel verde tocat deasupra la servire!
235.RODICA MIHAI: Acest aparat de gatit este uimitor. Are atatea functii, incat cu greu as putea alege un singur fel pe care l-as gati. Poate o prima incercare ar fi tocanita de vitel, cu garnitura de orez si legume. As folosi functia STEW pentru tocanita, RISOTTO pentru orez, si STEW din nou, pentru a innabusi legumele (morcov, mazare, radacina de patrunjel, telina, ceapa). Ori poate orezul il fierb la un loc cu legumele, cu functia BOIL.
236.NICOLETA PASESCU: TOCĂNIȚĂ DE FICĂȚEI
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 48 minute
Program: FRY/STEW
Porţii: 4
Ingrediente:
600 gr ficăței de pasăre
2 linguri de ulei de măsline
2 cepe medii tocate
4 căței de usturoi tocați foarte fin
6 roșii mari decojite și tocate cubulețe
200 gr morcovi tăiați rondele subțiri
400 ml vin roșu sec
1 legătură mare de mărar verde
1 linguriță sare
1 linguriță piper verde proaspăt măcinat
La aceata reteta as folosi functia “FRY”,STEW, de la aparatul incredibil de la Philips – MULTICOOKER.
237.GABI STANESCU: As incerca sa fac inghetata folosind functia YOGURT, apoi bagand la congelator ca sa se intareasca.
238.CORINA NUTESCU: O supa de rosii cu orez cu BOIL.
239.PAULA MOGA: As face mai intai orezul cuy functia RISOTTO, dupa care as trage legume in unt cu FRY, dupa care as amesteca ingredientele, as adauga o ceasca de zeama de supa si as lasa la FIERBERE INABUSITA.
240.GRATIANA IORGULESCU:Profitand de faptul ca aparatul are Capac si poate fi inchis in timpul diferitelor procese, as profita sa nu mai fac miros in casa si praji chiftele cu FRY.
241.OANA ALINA: Daca voi avea un aparat MULTICOOKER as dori sa prepar meniul -Ciorba de fasole cu costita prin functie FRY aproximativ 6-8 minute si dupa as finaliza cu functia STEW .
242.GEORGETA OPREA: Eu as gati pilaf de orez cu ciuperci.
Se fierbe orezul folosind functia RICE, se adauga morcovii si ceapa tocate marunt si se foloseste functia FRY, in final se pun si ciupercile gatite cu functia BOIL.
243.VIORICA IONESCU: Mancare de gutui cu pui. Am nevoie de FRY pentru carne si gutui, apoi fac sosul in uleiul ramas (tot FRY), dupa care trec la STEW.
244.EMANUELLA ICA: Paine de casa, folosind functia BAKE
245.ANDREI TEODORESCU: De la Multicooker cel mai mult ma atrage functia RISOTTO fiindca imi place mult acest fel italienesc. Ideal e sa pui si trufe in el!
246.GAVRIL DRAGAN: Eu l-as darui nepotului meu care este student la Cluj si cred ca i-ar fi de mare folos .Oare se pot prepara retete studentesti cu el?
247.GINA ARBANAS: Pentru o musaca de vinete cu cartofi cred ca am nevoie de BOIL pentru feliile de cartofi, FRY pentru carnea toccata de porc si BAKE pentru musacaua finala.
248.ELENA GEORGESCU:
La aparatul Philips Multicooker as prepara o supa crema de legume pentru bebelusul meu si as folosi functia BOIL.
249.SIMONA ENESCU: As face prajituri pufoase duminica si as utiliza evident BAKE.
250.MIHAELA GRADINARU: Reteta pe care as gati-o eu la MULTICOOKER este Risotto cu ciuperci si legume.
Mai intai, as toca ardei kapia rosu, ardei gras verde, broccoli, as adauga ciupercile taiate si as selecta optiunea FRY. As folosi functia Off/Keep Warm.
Apoi, as adauga orezul si as selecta optiunea RISOTTO.
Sint convinsa ca mancarea pregatita astfel ar fi delicioasa!
251-252.MONICA DRAGAN: 1).Piept de pui cu legume, deoarece daca tot suntem in sezon si avem legume proaspete cred ca ar fi o mancare sanatoasa si plina de vitamine.
Ingrediente: 500 g piept de pui, trei roşii, o legătură de ceapă verde sau o ceapă uscată, mare, doi ardei graşi, o ceaşcută mica de ulei şi una de apă, sare şi piper.
Preparare: pieptul de pui şi legumele se taie în formă de cuburi (mai mari sau mai mici, după gust). As pune toate ingredientele in oala interioara si as selecta din meniu programul FRY.
Preparatul se serveşte cald.
Pofta buna!
2.Mi-ar place sa incerc si Ciorba de fasole cu costita, cred ca reteta prezentata este foarte gustoasa.Aici as selecta programul BOIL/STEW.
Acest aparat m-ar face fericita si ar fi un ajutor de nadejde in bucatarie mai ales ca tot timpul suntem presati de timp.
253.AMALIA SASARMAN: As gati pulpe de pui cu legume.
Va intrebati de ce am ales aceasta reteta? Pentru ca sunt adepta unei diete sanatoase si pentru ca asa as convinge-o pe micuta mea sa manance si legume.
Cu ajutorul functiei FRY as cali ceapa si putin carnea de pui; apoi as adauga restul de legume si as trece pe STEW, iar in final putin pe BAKE.Legumele isi vor pastra astfel valoarea nutritiva si datorita tehnologiei de incalzire 3 D atat carnea de pui, cat si legumele vor fi gatite perfect pe toate partile fara sa fie nevoie sa amestec( vasul de 2 mm grosime conduce uniform caldura, prevenind arderea mâncării).
Si pentru ca micuta mea mai are intotdeauna nevie de inca 10 minute pentru a termina desenul sau puzzle-ul, functia de mentinere calda a mancarii ma incanta de-a dreptul!
De cand i-am spus ca ma inscriu la concurs pentru un astfel de aparat,numai despre el vorbeste: “iti dai seama buni? Face tot!Tu doar ii pui ce trebuie,apesi pe buton si gata! Si asa,mami ar avea mai mult timp sa se joace cu mine…”Cu alte cuvinte,a fost dragoste la prima vedere,atat pentru mine,cat si pentru ea! Presimt ca ne vom intelege dintr-o atingere de buton.
PULPE DE PUI CU LEGUME
Ingrediente
-3 lingurite ulei
-4 pulpe de pui
-3 cartofi albi
-3 morcovi
-2 cepe
-8 catei de usturoi
-porumb dulce,congelat sau din conserva
-1 ardei gras
-1 cana de parmezan ras
-oregano
-sare
Mod de preparare:
- legumele le cureti de coaja,le speli si le feliezi( solzisori sau cubulete)
- pui uleiul si ceapa in oala interioara si activezi functia”FRY”;
- adaugi in oala restul de legume;
- condimentezi pulpele de pui si le asezi peste legume , torni apa si activezi functia “STEW”;
- cand este gata,presari parmezanul ras si treci pe “BAKE”.
254.IONUT ASAFTEI: As face cartofi prajiti cu snitele cu functia FRY.
255.ALEX BOGDAN: As gati o omleta taraneasca si as folosi functia FRY,adica de prajire. Multumesc!
256.ADINA CIOCALAU: Orez,iaurt si iar orez si iar iaurt. Pentru ca sunt nelipsite,iar orezul este carbohidratul nostru favorit. Am peste 50 de retete pe blog,din diferite zone ale lumii,din Japonia pana in Iran,Egipt,India,Grecia,Korea,Caraibe,samd. Mereu am in dulap cel putin patru feluri de orez:cu bobul lung,scurt,basmati si risotto. Functia de RICE si cea de YOGURT ar fi cele mai des folosite,dar nu numai. Imi place ideea de a avea mai multe aparate intr-unul singur.
257.MIOARA FLORACHE: Inca se mai pot face gemuri, marmalade si dulceturi din fructele de toamna asa ca m-as orienta spre JAM, mai ales ca nu cred ca as murdari totul in jur cum se intampla cand le fac pe aragaz.
258.CLAUDIA BELECCIU: Cu MULTICOOKER as pregăti o tocăniţă gustoasă de pui cu ajutorul funcţiei FIERBERE INABUSITA.
259.ALEXANDRA HALEVICI: Eu as gati la MULTICOOKER pui cu orez si cred ca functia de baza a aparatului care trebuie folosita la aceasta reteta este RICE sau pilaf.
260. STEFANIA STOIAN: Copiii mei sunt innebuniti dupa chiftele cu sos, deci as folosi FRY la chiftele, apoi BOIL pentru sos si STEW pentru mancare.
261.GHITA BULIGA: As prepara multe ,,si marunte,,
@GHITA BULIGA: Cam neconcludent raspunsul:::)))
262.CRISTINA DRAGOMIR: Cartofi prajiti de trei ori pe zi folosind functia FRY
@CRISTINA DRAGOMIR: Daca tot iti plac atat de mult cartofii prajiti, iti recomandam, tot de la Philips, si AIRFRYER. Folosindu-l, poti sa nu pui deloc ulei sau doar foarte putin, cartofii fiind prajiti cu ajutorul curentilor de aer fierbinte, mult mai sanatos decat la prajirea clasica.
263.DOINA ANA BUTMAN: În funcție de program, ai posibilitatea de a găti un fel de mâncare, de a prepara carne și / sau legume, înainte de a le fierbe, la fel, pește la aburi, de a pregăti orez, risotto (diverse tipuri), de a coace o prăjitura sau mici budinci, de a fiebe sosuri, cum ar fi, spre exemplu, sos Bolognese, de a realiza fructe, „fripte”, diverse tipuri de tocană (ratatouille) și chiar de a inventa un granola, în mai puțin de o jumătate de oră, pentru micul dejun, care, s-ar „parteneria” grozav cu iaurturi pregătite, în acelaşi Multicooker, graţie funcției “Iaurt”.
Inițial, m-aş distra cu feluri de mâncare fierte. O primă reţetă ar fi, spre exemplu, un fel de mâncare complet cu pui, ardei și cartofi – imediat, eşti sedusă de uşurinţa şi calitatea operaţiunii de gătit.
Ulterior, voi părăsi zona mea de „confort”, observând (după “aprofundarea” instrucţiunilor de utilizare…), că Multicooker-ul dă rezultate foarte bune cu legume sau cartofi înăbușiţi, la abur. Morcovii „à la provençale”, spre exemplu, se pregătesc fără o picătură de lichid. De asemenea, aparatul revoluţionar este practic şi la prepararea unor leguminoase, a quinoa-ei sau a unor paste, fierte, tradițional, în maniera RISOTTO sau a diverselor genuri de risotto clasice. In egală măsură, mi-aş propune să pregătesc şi supe, fondue de legume etc.
Bazându-mă pe funcția “cuptor”, mă voi hazarda, să pregătesc chiar şi prăjituri – cu toate, că, am văzut, că partea de deasupra nu iese la fel de bine, ca, atunci, când se apelează la un cuptor tradiţional.
264.SILVIA PAIUS: Pentru ca as vrea sa mananc cat mai sanatos, as folosi Philips Multicooker pentru a gati retete care sa contina cat mai putin ulei, cat mai putine prajeli, spre exemplu piept de pui fiert cu condimente si risotto, cu legume inabusite in unt. Pentru aceasta, functiile pe care le-as folosi pentru a prepara o mancare gustoasa sunt : fierbere, fierbere inabusita si gatire la aburi.
265.ALINA BURLACU: As vrea sa vad cum iese o supa crema de legume cu functia BOIL, dar cred ca am nevoie si de un mixer sau un blender care sa paseze legumele.
266.MIA GRIGORAS: CIORBĂ DE FASOLE CU COSTIȚĂ
Timp de pregătire: 10 minute + 3 ore (opțional)
Timp de gătire: 60 (75) minute
Program: BOIL/STEW
267.MARIUS CAZACU: In loc sa fac porc la tava la cuptor, as incerca aici, cel mai probabil cu BAKE si avand grija sa stropesc din cand in cand carnea cu sos.
268.NELU TANDARA: O budinca de cartofi cu de toate (oua, branza, bucati de sunculita) cu BAKE.
269.ALIONA IGNAT: Coltunasi cu carne si cu ciuperci – am nevoie de FIERBERE si FIERBERE CU ABURI.
270.STELA MARACINEANU: O cinstita supa de cartofi cu afumatura – BOIL pana la capat! Se serveste cu smantana groasa de tara si crutoane.
271.SORINA PASCA: Imi place supa de mazare cu felii de carnati – BOIL ( nu e nevoie de FRY daca avem carnati afumati)
272.ADRIAN MELINTE: As gati un ghiveci calugaresc folosind urmatoarele comenzi:
1. Adăugaţi uleiul şi ceapa în oala interioară.
2. Apăsaţi butonul “MENU”, selectaţi programul „FRY”. Apăsaţi „COOKING TIME” şi selectaţi 4 minute. Apăsaţi “START“şi amestecaţi ocazional.
3. Adăugaţi legumele și celelalte condimente. Turnați apa și deasupra aranjați rondelele de roșie, apoi selectaţi programul „STEW“, pentru 45 minute. Verificați din când în când nivelul lichidului și, dacă a scăzut prea mult, completați cu apă sau suc de roșii înjumătățit cu apă.
4. După terminarea programului, scoateți frunzele de dafin și presărați brânza sfărâmată, apoi selectaţi programul “BAKE”, apăsaţi “TEMPERATURE” şi setați 20 de minute la temperatura de 80 grade. Când programul este finalizat, Multicooker-ul trece automat pe modul “KEEP WARM” .
5. După finalizare, deconectaţi de la sursa de curent.
6. La servire, presărați mărar sau pătrunjel verde.
273.ALEX CIRSTOCEA: as gati o fasole cu ciolan folosind functia BOIL
274.MARIANA GAL: As face jumari de Craciun cu FRY.
275.SORIN BAICEA: Cred ca pot incerca si o paella cu fructe de mare: FRY, BOIL, STEW?
276.DANIEL DRAGOMIR: As folosi functia BOIL ca sa fac o ciorba de burta pe gustul meu.
277.ELENA TANASE: As gati o negresa cu nuci si mere, folosind functia de BAKE.
278.ANTONYO: Poftesc la o piftie de curcan fiarta cu functia BOIL a aparatului.