|

GHIVECI CALUGARESC / Retete la MULTICOOKER (3)

Asa cum stiti, v-am prezentat zilele trecute un nou aparat revolutionar de la Philips – MULTICOOKER, minunea care iti face toata treaba in bucatarie si, practic, gateste singur pentru tine.
Bucatarescu l-a testat si, dupa ce v-a aratat cum se face budinca de cartofi cu jumari si ciorba de fasole cu costita, continua sa va prezinte cateva retete gustoase preparate la MULTICOOKER, urmand ca, de saptamana viitoare, sa va faca partasi la o mare surpriza, si voi putand deveni posesorii unui astfel de aparat!

GHIVECI CALUGARESC

Timp de pregătire: 15 minute
Timp de gătire: 69 minute
Program: STEW/BAKE
Porţii: 6

Ingrediente:

• 4 cartofi medii curățați și tocați cubulețe
• 1 vânătă medie curățată și tocată cubulețe
• 1 ardei verde și 2 ardei roșii tăiați pătrățele
• 8 roșii medii curățate de coajă – 6 tocate cubulețe și 2 tăiate rondele
• 1 bucată de praz de 20 cm tăiată rondele
• 2 morcovi medii curățați și tăiați rondele
• 1 țelină mică, curățată și tocată cubulețe
• ½ varză roșie tăiată fideluță
• 2 foi de dafin
• 3 boabe de ienibahar
• 3 boabe de ienupăr
• 2 lingurițe de piper boabe negru şi roșu
• 1 linguriță sare
• 100 ml ulei
• 500 ml apă
• 100 ml suc de roșii
• 1 legătură de mărar/pătrunjel verde

Mod de preparare1. Adăugaţi uleiul şi ceapa în oala interioară.
2. Apăsaţi butonul “MENU”, selectaţi programul „FRY”. Apăsaţi „COOKING TIME” şi selectaţi 4 minute. Apăsaţi “START“şi amestecaţi ocazional.
3. Adăugaţi legumele și celelalte condimente. Turnați apa și deasupra aranjați rondelele de roșie, apoi selectaţi programul „STEW“, pentru 45 minute. Verificați din când în când nivelul lichidului și, dacă a scăzut prea mult, completați cu apă sau suc de roșii înjumătățit cu apă.
4. După terminarea programului, scoateți frunzele de dafin și presărați brânza sfărâmată, apoi selectaţi programul “BAKE”, apăsaţi “TEMPERATURE” şi setați 20 de minute la temperatura de 80 grade. Când programul este finalizat, Multicooker-ul trece automat pe modul “KEEP WARM” .
5. După finalizare, deconectaţi de la sursa de curent.
6. La servire, presărați mărar sau pătrunjel verde.

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply