|

BAZARUL cu MIRODENII

>Orice gastronom își este dator sieși cu o mică ”bibliotecă de condimente”! Ca s-o alcătuiești, până de curând, nu aveai foarte multe opțiuni în București, însă, în vara aceasta s-a deschis o locație extrem de interesantă (și de bine garnisită!) deasupra Parcului Cișmigiu. ”Bazarul cu Mirodenii” îți oferă sute de arome, unele exotice, dar și o selecție de mojare (59 lei, ideale și ca daruri pentru cunoscători), râșnițe, seturi de borcănașe pentru condimente (set 12 recipiente + râșniță de sare + râșniță de piper = 95 lei).

“Ideea deschiderii unui magazin de condimente a pornit din dorința de a transpune în peisajul pieței românești imaginea bazarului oriental, așa cum îl cunoaștem din țări precum India, Turcia, Maroc sau Egipt. Am adus culoare, arome clasice și exotice și, în plus, avem recomandări și sfaturi de specialitate pentru utilizarea fiecărui condiment în parte”, explică Mihai Florea, proprietar Bazarul cu Mirodenii.

Pasionații de gătit descoperă o varietate mare de condimente clasice folosite în bucătăria românească si în cea europeană (sare, piper, chimen, paprika dulce/iute afumată, cimbru, rozmarin, scorțișoară), multe mirodenii exotice, specifice bucătăriilor orientale și sud-americane (turmeric – 26 lei/100 gr, șofran -67 lei/1 gr, anason, cardamon, chili, lemongrass etc), cât și amestecuri de mirodenii gata preparate (amestec chinezesc de 5 mirodenii – 20 lei/100 gr, tika masala – 24 lei/100 gr, piri piri – 16 lei/100 gr etc).

Printre specialități, se găsesc și condimente 100% organice, crescute în mod natural, în soluri fără substanțe chimice, aduse tocmai din India, cel mai mare producător de mirodenii din lume. De asemenea, cumpărătorii pot alege sare de mare cu diverse arome (rozmarin și usturoi, țelină, pătrunjel și cimbru – 5 lei/100 gr) și uleiuri (de susan – 50 lei/250 ml, de muștar -40 lei sau un amestec de 5 uleiuri –in, soia, floarea soarelui, măsline și susan – 52,5 lei).

ADRESA: Str. Știrbei Vodă 53-55 la intersecția cu Str. Schitu Magureanu.

Date contact: Mihai Florea, tel: 0759.023.430
mihai.florea@bazarulcumirodenii.ro
www.facebook.com/BazarulCuMirodenii

Citeste si:

Tags: , ,

Leave a Reply