|

CONCURS Bazarul cu Mirodenii / Castiga 3 PREMII aromate!

V-am prezentat recent un magazine cu totul special - BAZARUL CU MIRODENII, locul in care va puteti alcatui propria “biblioteca” de condiment si in care pot fi satisfacute toate fanteziile voastre senzoriale in materie de gust, miros, aroma.

Bazarul cu Mirodenii si Bucatarescu va ofera sansa de a castiga unul din cele 3 PREMII incitante:

Premiul I: Set de 4 borcanase umplute cu coriandru, chimion, schinduf, fenicul, 1 mojar si un borcan de pasta de tamarind.

Premiul II: 1 borcan cu piper verde in saramura, 1 borcan cu piper roz in saramura, 1 cutie paprika iute afumata, si 3 pliculete umplute cu cardamom, turmeric si chilli.

Premiul III: 7 pliculete umplute cu diverse mirodenii.

Ce trebuie sa faceti? Recititi articolul de prezentare, vizitati site-ul www.bazarulcumirodenii.ro si trimiteti la office@bucatarescu.ro raspunsul vostru pentru urmatoarea provocare:

-Numiti mirodenia sau condimentul preferat si contextul culinar in care va place!
Perioada de desfasurare a concursului: 4-18 noiembrie 2013. Sunt permise raspunsurile multiple. Nu trebuie sa descrieti retete cu lux de amanunte, este suficient sa oferiti sugestii de parteneriere gastronomica a unei mirodenii sau condiment cu diferite alimente, oferind si motivatia Dvs.

DATE DE CONTACT: Mihai Florea, tel: 0759.023.430
mihai.florea@bazarulcumirodenii.ro
www.bazarulcumirodenii.ro
www.facebook.com/BazarulCuMirodenii

Citeste si:

Tags: , ,

208 Responses for “CONCURS Bazarul cu Mirodenii / Castiga 3 PREMII aromate!”

  1. Bucatarescu says:

    151.SANDA APOSTOLACHE: Dintre toate mirodeniile traditionale, de acasa, din Ardeal, nu pot renunta la BOIA, dulce sau iute. Practic nu-mi pot imagina mancarurile cu sos, ciorbele sau carnea fara boia.

  2. Bucatarescu says:

    152.GABRIELA SIMONA NITU: Pun SCHINDUF – in varza murata.

  3. Bucatarescu says:

    153. ADINA IORDACHE: Eu ador SCORTISOARA deasupra farfuriei cu orez cu lapte.

  4. Bucatarescu says:

    154.DIANA DRANCA: Imi place PIPERUL NEGRU in piureul de cartofi. Ii da un gust deosebit.

  5. Bucatarescu says:

    155.SIMONA LUCA: Imi fac singura acasa un amestec de condimente pentru muraturi din piper negru, boabe de mustar, cateva de ienibahar, 1-2 cuisoare si, daca gasesc, seminte de marar, plus obligatoriu foi de DAFIN.

  6. Bucatarescu says:

    156.CORNELIA MARINESCU: SCORTISOARA cu miere de albine amestecata cu apa plata este reteta preferata pentru detoxifierea organismului .

  7. Bucatarescu says:

    157.NICOLETA PASESCU: Imi place SCORTISOARA tare mult.
    O folosesc la : orez cu lapte, vin fiert, placinta cu mere si ceai de scortisoara.
    Este aromata, buna la gust si miroase tare bine

  8. Bucatarescu says:

    158.RODICA VILCELEANU: Preferata este SCORTISOARA, pe care o asociez cu mere, orez sau paste cu lapte

  9. Bucatarescu says:

    159.ION GIURGIU: Imi place iarna ANASONUL STELATla turta dulce sau vin fiert

  10. Bucatarescu says:

    160.FELICIA MACIUCA: Ador SCORTISOARA la placinta cu mere.

  11. Bucatarescu says:

    161.MARIA GIURGIU: Imi place CURRY cu orez, TURMERICUL la pui si legume si scortisoara la vin, orez cu lapte sau mere.

  12. Bucatarescu says:

    162.MIRCEA TAM: MENTA si BUSUIOC in salate,chiar supe si fripturi.

  13. Bucatarescu says:

    163.RAZVAN BADEA: Mirodenia mea preferata sunt ardeii chili chipotle. Ii ador in orice tip de fel mexican si fast food deoarece adauga mancarii un gust picant, usor afumat. Imi place in chili con carne, in salsa de diferite feluri, amestecat in maioneza pentru sandwichuri sau burgeri, peste popcorn (cu un pic de unt si sirop de artar) sau in supe (de ex: gazpacho de rosii cu pepene rosu si chipotle).

  14. Bucatarescu says:

    164.PUSHTOAIK 2006: Folosesc foarte multe mirodenii in preparatele mele, dar condimentul meu favorit este BUSUIOCUL. Schimba complet gustul preparatelor din carne, iar cea mai buna combinatie este putin busuioc in compozitia pentru drob, alaturi de clasicele mirodenii. Face diferenta!

  15. Bucatarescu says:

    165.VIOREL OPRESCU: Friptura de porc poate fi aromata cu 1 CUISOR sau 1 ANASON.

  16. Bucatarescu says:

    166.TATIANA HAGIESCU: Imi place tare mult BUSUIOCUL in ciorba. Ii da un parfum aparte.

  17. Bucatarescu says:

    167.HORIA DAMIAN: USTUROIUL – natur, mujdei, murat, pudra …la carne, cartofi si carne cu cartofi.

  18. Bucatarescu says:

    168.LUMINITA NEAGOE: Ador CURCUMA – da un gust si o culoare fantastice indifferent in ce mancare o pui.

  19. Bucatarescu says:

    169.STELIANA BURCEA: Dintre ardeii iuti prefer micile minunatii numite BIRD’S EYE CHILI. Facem o mancare mexicana picante cu fasole si carne de porc.

  20. Bucatarescu says:

    170.NICOLETA VINTILA: Ca SAREA in bucate, ca SAREA in muraturi – castraveti si gogonele.

  21. Bucatarescu says:

    171.FLORINA BADEA: PAPRIKA AFUMATA la gulasuri cu orice fel de carne.

  22. Bucatarescu says:

    172.LIVIA MATEI: E scump dar face toti banii – evident SOFRANUL, mai ales la orice e cu orez.

  23. Bucatarescu says:

    173.SIMONA FLORINA LUCA: Apreciez mult FENELUL, pe care l-am descoperit in multe preparate specific bucatariei mediteraneene.

  24. Bucatarescu says:

    174.SONIA EREMIA: Intotdeauna ma intorc la regele condimentelor, cea mai complexa mirodenie – IENIBAHARUL, minunat in tocanite, pe care le innobileaza si le ridica gradul de finete aromatic.

  25. Bucatarescu says:

    175.GABI FILIMON: Vin fiert cu SCORTISOARA, CUISOARE si un pic de GHIMBIR ( va asteptati la asta?).

  26. Bucatarescu says:

    176.LIDIA DINICA: Un sos alb olandez aromatizat cu TARHON.

  27. Bucatarescu says:

    177.CORNEL AMURARITEI: Tuica veche de manastire cu cate un fir de SCHINDUF in fiecare sticla…

  28. Bucatarescu says:

    178.FANICA SAVA: USTUROIUL pus in borcanele cu ghebe lasate la murat da o alta perspectiva asupra ciupercilor conservate.

  29. Bucatarescu says:

    179.CATALINA BUJOR: Mi se pare ca BOABELE DE MUSTAR sunt prea putin luate in seama si nu inteleg de ce, cata vreme sunt indispensabile de la fripturi si sosuri pana la marinade si muraturi.

  30. Bucatarescu says:

    180.AMIRA STANCIU: GHIMBIRUL MURAT este sensational in com pania preparatelor din peste crud tip sushi. Mi se pare chiar mai important decat pasta de WASABI, pe care unii nu o pot suporta.

  31. Bucatarescu says:

    181.LARISA MICULESCU: imi fac boiaua singura in casa. Dupa ce culeg ardeii iuti, ii pun la uscat pe o hartie de pergament, in camara, unde temperatura e constant mica. Dupa vreo luna, interval in care i-am intors de mai multe ori de pe o parte pe alta, ii curat de codite si ma apuc de pisalogit in mojar. Ii fac in doua feluri: cu seminte si fara, in functie de gradul de iuteala dorit. Apoi, pun pretioasa pudra in plicuri foarte mici, ca de martisoare. O folosesc toata iarna, inclusiv la piftii, dar, practic, la orice preparat din carne de porc. Si, cred, ma ajuta si impotriva racelilor de sezon.

  32. Bucatarescu says:

    182.COANA SAFTICA: Am mostenit de la bunica o reteta de pastrat ARPAGICUL in vin cu miere. Iarna, devine un adaos pretios la felurite tocaturi si fripturi.

  33. Bucatarescu says:

    183.DUDU CALIN: CIMBRU, tarhon, oregano, maghiran – adevarate minuni ale bucatariei noastre traditionale – sa le redescoperim!

  34. Bucatarescu says:

    184.NINA STEFAN: Always CURCUMA! In loc de sofran, dar nu numai, la mancare senzuala, picanta, in stil oriental-indian.

  35. Bucatarescu says:

    185.OANA BOTGROS: Imi place SAREA CU AROME, cat mai neobisnuite, de la cea de portocale la, sa zice, cea cu aluzii de afumatura dulce. Pestele o pune cel mai bine in evidenta.

  36. Bucatarescu says:

    186.DELIA MARCU: O boaba de IENIBAHAR in fiecare borcan cu muraturi – musai!

  37. Bucatarescu says:

    187.FELICIA STAN: Dintre toate mixurile indiene, cel mai tare mi se pare TIKKA MASALA, in compania retetelor cu pui.

  38. Bucatarescu says:

    188.DELIA POP: Imi place mult SCORTISOARA, o folosesc la strudelul cu mere sau branza….

  39. Bucatarescu says:

    189.ME MYSELF: Incep prin a va spune ca imi place sa incerc arome noi si cat mai diverse in gastronomie acesta fiind imboldul ce m-a facut sa particip la acest concurs.
    Provocarea “Numiti mirodenia sau condimentul preferat si contextul culinar in care va place!” m-a dus automat cu gandul la copilaria mea si la Craciun.
    Aromele pe care le pretuiesc sunt gustul de CIMBRU uscat si parfumat pe care il presara mama pe sarmalutele in foi de varza murata chiar de ea si savoarea scortisoarei din turta dulce si din vinul fiert al tatalui meu. Acestea doua sunt arome comune insa de care ma leaga de amintiri si momente nepretuite.

  40. Bucatarescu says:

    190.HORATIU SAVA: ANASONUL il pun in rachiurile facute in casa si merita!

  41. Bucatarescu says:

    191.MARIA MARINESCU: Ador mirosul si gustul SCORTISOAREI, e nelipsita din bucataria mea…la vin fiert, la budinca de macaroane cu branza si stafide, la diverse deserturi (chiar si in compozitia de clatite), la friptura.

  42. Bucatarescu says:

    192.SIMONA ELENA TAMASI:
    Mie imi place cel mai mult MARARUL. il folosesc la salate, unele ciorbe, tocanite si la prajitura cu branzica.

  43. Bucatarescu says:

    193.DELIA Z: Mie imi place foarte mult CIMBRUL, pe care il pun in anumite ciorbe, la toate fripturile, pizza si spaghetti. Il ador…

  44. Bucatarescu says:

    194.LONGIN IONESCU: Cartofi copti la cuptor cu rozmarin sprayati cu ulei de masline si pudrati cu SARE NEAGRA VULCANICA.

  45. Bucatarescu says:

    195.CAMELIA-BIANCA REDNIC: Unul dintre condimentele mele preferate este CURRY,pe care il prefer in mancarea de orez ori in tocanita cu carne de pui care vine neaparat cu un piure de cartofi desavarsit.
    Ador sa folosesc curry la orice tip de orez, insa in special la cel basmati cu care se “mariaza” perfect, in contextul in care se adauga apa si sare cat trebuie; apa se lasa sa scada iar orezul trebuie sa ramana al dente; cel putin mie asa imi place.
    In general, curry se poate adauga cam in orice iti place si oricum te impinge fantezia culinara. In bucatarie, ca in orice alt domeniu, e nevoie de curaj pe care daca il ai experientele gustative pot fi de-a dreptul miraculoase.

  46. Bucatarescu says:

    196.CRISTINA GRIGORESCU: Imi plac CAPERELE, de pilda la o salata de ton.

  47. Bucatarescu says:

    197.VALENTIN CARCIU: Mult PIPER – negru, verde, rosu – pe fripturile mele, in salate si in sosurile pentru mancaruri la cuptor. Cel mai mult imi place cum se dezvolta aroma mirodeniei atunci cand pregatesc mancarurile cu vin.

  48. Bucatarescu says:

    198.SORANA MIRIUTA: SARE ROZ de Himalaya, cu continut ridicat de fier, foarte buna pentru a da gust si …culoare salatelor.

  49. Bucatarescu says:

    199.DORA GANESCU: In weekend am facut primul vin fiert al sezonului si a pus, pe langa scortisoara, si 2 CUISOARE la un litru de vin. Efectul a fost miraculos.

  50. Bucatarescu says:

    200. ANCA TIPOIA: Folosesc CURCUMA si TURMERIC pentru a da arome extraordinare mancarii de inspiratie orientala.

Leave a Reply