|

BUDINCA de cartofi cu jumari / RETETE la MULTICOOKER (1)

Va prezentam ieri un nou aparat revolutionar de la Philips – MULTICOOKER, minunea care iti face toata treaba in bucatarie si, practic, gateste singur pentru tine.
Bucatarescu l-a testat si incepand de azi va prezinta cateva retete gustoase preparate la MULTICOOKER, urmand ca, de saptamana viitoare, sa va faca partasi la o mare surpriza, si voi putand deveni posesorii unui astfel de aparat!

BUDINCĂ DE CARTOFI CU JUMĂRI

Timp de pregătire: 15 minute
Timp de gătire: 55 minute
Program:BOIL/ BAKE
Porţii: 6

Ingrediente:• 120 gr unt
• 6 ouă
• 100 gr smântână grasă
• 200 gr cașcaval ras
• 500 gr cartofi albi
• 200 gr jumări proaspete de porc (prăjite și scurse de untură prin presare)
• 50 gr unt
• 1 linguriță sare
• 1 linguriță piper roșu proaspăt măcinat și/sau boia dulce
Mod de preparare:
1. Puneţi în oala interioară bucăţile de carne de porc cu grăsime pentru jumări, fără a adăuga ulei sau unt.
2. Apăsaţi butonul „MENU” și selectaţi programul „FRY” . Apăsaţi butonul „COOKING TIME” și selectaţi 10 minute. Închideți capacul și apăsaţi butonul „ START”.
3. Când programul este finalizat, scoateți jumările din oală, puneți-le la scurs într-o strecurătoare, apoi presați-le ușor pentru a scurge excesul de untură. Lăsați-le să se răcească pe șervețele de hârtie. Spălați și degresați oala interioară.
4. Turnați 2 litri de apă în oala interioară, adăugați sarea și cartofii albi tăiați rondele mari.
5. Apăsaţi butonul “MENU”, selectaţi programul „BOIL”, apăsaţi „COOKING TIME” şi selectaţi 15 minute.
6. Apăsaţi “START“şi închideți capacul.
7. Când programul e finalizat, scoateți feliile de cartofi fierte și lăsați-le să se scurgă într-o strecurătoare. Separat, aruncați apa din oala interioară.
8. Într-un castron, amestecați smântâna cu ouăle bătute, cașcavalul ras, jumările și praful de piper/boiaua.
9. Ungeți cu unt baza și pereții vasului interior, aranjați feliile fierte de cartofi în straturi, și turnați compoziția peste fiecare strat în parte, inclusiv peste ultimul..
10. Apăsaţi butonul “MENU”, selectaţi programul „BAKE” și temperatura de 180oC. Apăsaţi „COOKING TIME” şi selectaţi 30 de minute.
11. Apăsaţi “START“şi închideți capacul
12. După finalizare deconectaţi de la sursa de curent.
Lăsați budinca să se răcească înainte de a o scoate din oala interioară.

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply