|

COCUREI – Reteta de mamaliguta dulce prajita! Traditii culinare romanesti – Maramures

O reteta dulce inedita din Maramures – COCUREI, adica un fel de mamaliguta dulce prajita!
Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania.
Reteta traditionala din Maramures ”Cocurei” a fost oferita de Complex Lostrita, din Blidari, judetul Maramures si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

INGREDIENTE:
500 gr malai
1 lingura faina alba
500 ml lapte batut
1 lingura zahar sau miere
1 lingurita sare
1 lingurita bicarbonat
1 lingura ulei pentru prajit

MOD DE PREPARARE: Malaiul se pune intr-un bol, dupa care se adauga restul ingredientelor.
Se amesteca pana se obtine o coca groasa.
Se unge tigaia cu ulei, apoi se ia cate o ligura de compozitie si se pune la prajit.

Fotografiile retetei au fost realizate de Point Studio iar filmul de preparare a fost produs de New Multimedia Solutions.
Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe site-ul www.traditiiculinareromanesti.ro, pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply