|

RETETE cu Feteasca Alba Prahova Valley Reserve / PESTE cu legume la aburi

Vara ti se face pofta, justificat, de un vin alb bun, servit din pahare brumate! Vinurile selectionate din gama Prahova Valley a Cramelor Halewood poarta indicativul RESERVE, care atesta calitatea lor deosebita. In aceasta gama intra, astfel, Feteasca Alba Reserve si Sauvignon Blanc Reserve, vinuri de exceptie care, bine racite, fac deliciul meselor de vara, dar care merg la el de bine si iarna, cand, dupa Sarbatori,vrei sa incerci meniuri mai usoare.
Feteasca Alba Prahova Valley Reserve, cu 13% alcool, este un vin proaspat, echilibrat si revigorant, cu o delicate culoare galben pai. Are o aroma fina de fructe exotice cu note de flori albe de camp si floare de soc.
Bine racit la 8-10 grade Celsius, se recomanda a fi servit ca aperitiv sau in compania unor salate, preparate din peste sau carne alba, branzeturi nu foarte maturate si fructe de mare. Un sufleu usor de legume cu branza proaspata sau o budinca de anghinare ori sparanghel ar constitui mici rafinamente gastronomice care ar pune in valoare calitatile vinului Feteasca Alba Prahova Valley Reserve.
Iata si o reteta din emisiunea BUCATARESCU – Show Culinar de la Kanal D:

PESTE CU LEGUME LA ABURI

-4 bucati file de peste alb

-1 lamaie verde

-1 ceasca vin alb

-seminte de susan alb

-1 dovlecel rondele

-2 pastarnac

-2 morcovi

-1 andiva

-1 fenel

-8 buchetele broccoli

-sare

-marar verde
Prepararea este destul de simpla. Pestele se asaza in tava pe o coala de hartie de copt, aranjand in jurul fileurilor legumele taiate rondele mari si mici. Se stoarce deasupra lamaia si se toarna vinul alb, pudrand pestele cu sare si aruncand mararul verde uniform. Se tine la cuptor, la 180 grade, timp de 20 minute. (Poate fi folosit si steamer-ul performant de la Philips!) La servire, se poate adauga putina smantana si, neaparat, un pahar de vin alb bine racit – Feteasca Alba Prahova Valley Reserve!

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply