|

SARA CARBONERO: 9 poze noi + retetele culinare favorite

SARA CARBONERO, cea care, dupa sarutul live al lui Iker Casillas la finalul meciului decisiv cu Olanda, a devenit cea mai celebra femeie din lume, este o devoratoare de ciocolata. Iata cateva dintre retetele ei favorite:

Terina de rosii verzi si ciocolata

 Ingrediente: 2-3 rosii verzi, ¾ pachet de unt, 1 ¾ cana de zahar, 2 oua, 120 g ciocolata amaruie, 1 lingurita esenta de vanilie, 2 ½ cani de faina integrala, ½ cana de cacao, 2 lingurite praf de copt, un varf de lingurita de sare, 1 cana de bere.

Preparare: Zaharul si untul se freaca bine intr-un castron, apoi se adauga ouale si ciocolata rupta in bucatele mici si se invarte din nou. Apoi, se incorporeaza vanilia. Celelalte prafuri se amesteca in alt vas, iar peste jumatate din acest mix se arunca rosiile verzi, taiate in bucatele cat mai mici. Se amesteca bine, apoi se adauga in compozitia vanilata din castron. Se adauga restul de ingrediente uscate si, intr-un final, berea. Intr-o tava de copt unsa bine, se toarna incet compozitia si se coace la cuptorul incins la 176 grade Celsius pentru 35 de minute. Terina se lasa la rece inainte de a fi taiata.

 Placinta de cartofi dulci cu crusta de ciocolata

 Ingrediente: 1,5 kg cartofi dulci, 1 pachet de unt, 1 cana de zahar brun, 3 oua, 1 lingura de faina, 1 cana de smantana, sare, esenta de vanilie, cuisoare pisate, nucsoara pisata, ghimbir, 1 ½ cana de ciocolata maruntita, 3 linguri de unt.

Preparare: Cuptorul se incinge la 190 grade Celsius. Cartofii dulci se impung cu furculita din loc in loc, se invelesc in folie alimentara, apoi se coc pana se inmoaie, cam o ora. Cand s-au racit un pic, se cojesc si se paseaza bine. Untul si zaharul se freaca intr-un bol pana se transforma intr-o crema subtire. Ouale se toarna pe rand, mixand intr-una, apoi se adauga piureul de cartofi, smantana si mirodeniile. Compozitia trebuie sa se “odihneasca” la temperatura camerei cel putin o ora, rastimp in care aromele se intrepatrund. Pentru crusta, fulgii de ciocolata se scufunda in trei linguri de unt moale si cu acest amestec se tapeteaza fundul si laturile unei tavi de placinta. Peste crusta se toarna incet compozitia si se da la copt pentru aproape o ora. Cand placinta s-a racit complet, se poate taia felii.

 Gazpacho cu ciocolata

 Ingrediente: 1 ardei gras rosu, 1 kg rosii coapte decojite si fara seminte, ½ ceapa, 2 catei usturoi, ½ castravete mare fara seminte, 10 linguri de ulei de masline extravirgin, 3 linguri de otet de vin alb, 3 linguri de ciocolata rasa.

Preparare: Ardeiul se coace si se curata de coaja. Acesta se pune impreuna cu rosiile, ceapa, usturoiul si castravetele intr-un mixer. Cand aparatul e pornit, se toarna usor uleiul de masline. Se mixeaza, la viteza mica, pana rezulta o pasta fina. Otetul si ciocolata se pun intr-o tigaie la foc mic pana se topeste ciocolata, apoi se lasa sa se racoreasca un pic. Siropul de ciocolata se toarna in gazpacho si se serveste.

 Chipsuri din cartofi trase in ciocolata

 Ingrediente: 500 g ciocolata cu lapte (bine maruntita), 8 cani de chipsuri de cartofi.

Preparare: Trei sferturi din cantitatea de ciocolata se pune la topit pe aragaz si se lasa pana se incalzeste de-a binelea. Cand incepe sa bolboroseasca, se ia vasul de foc si se incorporeaza si restul de ciocolata, care ar trebuie sa se topeasca, de asemenea. Compozitia sa lasa la racorit pana trece “proba buzelor” – e gata cand ciocolata nu se mai simte calda pe buze. Chipsurile se scufunda, unul cate unul, in sosul de ciocolata apoi se aranjeaza pe o hartie cerata, mergand pentru putin timp la frigider.

 Pui cu sos de ciocolata si visine

 Ingrediente: ¼ cana sare, 4 cani de apa, 4 piepti de pui fara pielita, ¼ cana faina, 1 ½ lingura unt, 1 ½ lingura ulei de masline, 2 cani de supa de pui, ½ cana visine din compot, ½ cana otet balsamic, 30 g ciocolata amaruie, 2 linguri de brandy (sau, in varianta soft, suc de portocale).

 Friptura de vita cu sos de ciocolata si Porto

 Ingrediente: 3 kg muschi de vita, 3 linguri de coaja de portocala rasa, 2 linguri de cimbru, 1 lingura de usturoi taiat fin, 1 lingura de piper negru.

Sosul: 3 linguri de unt, ¾ cana ceapa taiata fin, 1 lingurita de cimbru, 1 1/4 cana vin de Porto, 220 ml supa de vita, ¾ cana frisca, 1 lingura de sos de soia, 750 g ciocolata dulce-amaruie maruntita, sare si piper negru.

Preparare: Cuptorul se incalzeste la 176 grade Celsius. Muschiul de vita se tapeteaza cu amestecul de coaja de portocala, cimbru, usturoi si piper, apoi se pune intr-o tava cu partea mai grasa in sus si se lasa la cuptor pentru 2-3 ore. Pentru ca mirodeniile de pe friptura sa nu arda, dupa o ora de stat la cuptor, carnea se inveleste usor cu o folie de aluminiu. |ntre timp, se prepara sosul. In untul topit intr-o tigaie, se adauga ceapa si cimbrul: se invarte bine timp de 4-6 minute, pana cand ceapa devine sticloasa. Apoi, se toarna vinul si supa si se mai fierbe 5-7 minute, sosul scazand la jumatate. Frisca si sosul de soia au si ele nevoie de 3-5 minute pentru a ingrosa sosul. Tigaia se ia de pe foc, apoi se adauga ciocolata si amesteca pana se topeste de tot. Sosul se pastreaza la cald.

Carnea se scoate de la cuptor, se pune pe un fund de lemn, se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa sa se odihneasca pentru 15-20 de minute. La servire, se taie felii, iar sosul se toarna atat peste friptura cat si peste piureul de cartofi. Ploaia de patrunjel e optionala.

Cu 45 de minute inainte de servire, se prepara garnitura – piureul de cartofi cu branza de capra.

Chili con carne & ciocolata

 Ingrediente: 3 linguri de ulei de masline, 4 cepe maruntite, 1 kg carne de vita, 2 catei de usturoi zdrobiti, 2 conserve de rosii intregi, 2-4 ardei iuti taiati, 1 ardei gras rosu, 4 lingurite de chimion boabe, ½ lingurita piper boabe, 2 lingurite de oregano, 2 frunze de dafin, 2-3 lingurite sare, 1-2 conserve de fasole boabe, 60 g ciocolata dulce-amaruie.

Preparare: Carnea, taiata bucatele, se prajeste in uleiul de masline alaturi de ceapa si usturoi. C`nd a inceput sa se rumeneasca, i se alatura rosiile, ardeii iuti, ardeiul gras, sarea si condimentele, care au nevoie de 15-30 de minute pe foc pentru a-si elibera aromele. Daca e nevoie, se mai adauga ardei iute, sare sau mirodenii, apoi se rastoarna in compozitie fasolea si ciocolata, lasand cratita pe foc pana ciocolata se topeste. 

 

Citeste si:

Tags: , ,

Leave a Reply