|

Clatite cu rosii si branza de capra / Retete usoare …de la ADRIANA PARISSI

Clatite cu rosii si brinza de capra

Ingrediente:

1 cana de lapte

1 ou

1⁄2 cana plus faina

1 lingura ulei

Sare si piper dupa gust

Ulei pentru prajit

4 rosii taiate rondele

100 gr brinza de Chevre, taiata in rondele

Preparare:

Intr-un castron/blender amestecati laptele, faina, oul, sarea, piperul. Dati la frigider pentru 2-8 ore. Acesta este de fapt secretul clatitleor pufoase. Cu cit sta mai mult aluatul in frigider, cu atit se “pufeaza” pentru ca faina absoarbe lichid. Compozitia finala de clatite trebuie sa aiba aspectul unei smintini grosute.

Intr-o tigaie incinsa se pune foarte putin ulei, numai cit sa o  acopere, ca un film. Turnati amestecul de clatite cu ajutorul unui polonic si raspinditi-l repede in toata tigaia. Puneti pe foc si dupa 1-2 minute, intoarceti clatita cu ajutorul unei spatule sau in aer – daca sinteti curajos.

Repetati procesul pina terminati de facut clatitele. Puneti hirtie de pergament intr-o tava.

Pe fiecare clatita puneti o felie de rosie si o felie de brinza. Impaturiti in patru si asezati frumos, clatitele astfel umpute in tava.

Dati la cuptor citeva minute pina cind clatitele capata o culoare aurie. Alternativ, se poate folosi telemea sau cascaval.

ADRIANA PARISSI este scriitor si gastronom, corespondentul nostru special in Statele Unite.

Citeste si:

Tags: , ,

1 Response for “Clatite cu rosii si branza de capra / Retete usoare …de la ADRIANA PARISSI”

  1. Alice says:

    Interesanta reteta. Merita incercata. Eu nu stiam decit de clatite cu brinza de vaci (amestecata cu marar). Va dau un pont: la Mega Image, se gaseste o brinza de capra greceasca foarte buna (e cremoasa si deloc sarata) – cred ca Olympus se cheama firma.

Leave a Reply