|

RITES – Scovergi din Maramures / Descopera traditiile culinare romanesti!

Scovergile muntenești au un echivalent maramureșean – RITES! Rețetă pregătită de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucătărescu în cadrul programului ”Descoperă tradițiile culinare românești” inițiat de Russenart Communications, în colaborare cu brandurile Gold Maya și Kotanyi. Foto: Point Studio.

Ingrediente:
500 gr făină albă
1 cană de apă
200 gr zahăr
1 linguriță de sare
1 linguriță de bicarbonat
ulei pentru prăjit

1. Se amestecă în bol făina cu sarea, zaharul și bicarbonatul, ingredientele de bază ale colacului maramureșean.
2. Se adaugă o cană de apă și se încearcă obținerea unui aluat consistent.
3. Se frământă bine aluatul gros, mai întâi amestecând cu o spatulă de lemn.
4. Se frământă, apoi, bine, circa 10 minute, folosind muchia pumnului și frăgezind, în consecință, aluatul, care, dacă ar fi lăsat la crescut timp suficient la căldură, ar putea constitui și baza unui cozonăcel.
5.Aluatul fraged obținut se împarte în 4 bucăți egale, care se întind sub forma unei plăcinte, iar peste fiecare foaie se adaugă zahăr și ulei. Fiecare bucată de aluat se rulează, apoi se împăturește în formă de melc și, pe urmă, se întinde ușor cu sucitorul.
6.Se prăjesc cei 4 melci în ulei încins până ce capătă o frumoasă culoare aurie. Se servesc pudrați, eventual, cu zahăr farin.

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

2 Responses for “RITES – Scovergi din Maramures / Descopera traditiile culinare romanesti!”

  1. Active News says:

    Retetele traditionale romanesti sunt cele mai bune!

  2. Buna ziua, iata ca am gasit asta informatie de maramuresul a nost drag, si va apreciez ca promovati
    Maramures. Amu sa nu va deranjeze sa pun webu tot despre noi:
    https://cazaremm.ro Va stimam iar, si va dorim numa
    bine la tata familia.

Leave a Reply