|

INTINSOARE bistriteana – reteta veche savuroasa

INTINSOARE BISTRITEANA: o reteta consistenta, corpolenta si incredibil de savuroasa, ca pentru oamenii care muncesc la padure si trebuie sa-si reface fortele dupa o zi grea de lucru.

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania.

Reteta veche din Ardeal “Intinsoare Bistriteana” a fost primita de la Pensiunea Valea Mariilor, Com. Sant, Sat Valea Mare, Judetul Bistrita-Nasaud (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Fotografiile retetei au fost realizate de Point Studio iar filmul de preparare a fost produs de New Multimedia Solutions.

Ingrediente:
• Malai Gold Maya 500 gr
• o bucata de carne de porc 100 gr
• o bucata de coasta 100 gr
• 3 carnaciori de porc
• Sare Kotanyi dupa gust
• 1 ceapa mare
• O cana cu apa,
• 3 linguri de brinza de oaie faramitata,
• o lingura de untura sau ulei

Mod de preparare
Se taie ceapa cubulete si se inabusa in untura.
Se taie cubulete mici muschiul de porc, costita si cirnaciorii si se pun peste ceapa, la calit pentru doua minute, dupa care se adauga o cana de apa si se lasa la fiert.
Dupa ce a scazut apa, se pune brinza de oaie farimitata, se amesteca si se da deoparte.
Intre timp se pregateste o mamaliga iar 4 linguri din zeama de la mamaliga (cir) se adauga in tocanita si se amesteca bine.
Mod de servire
Se serveste cu mamaliga.

Citeste si:

Tags: , , ,

2 Responses for “INTINSOARE bistriteana – reteta veche savuroasa”

  1. Stiri Online says:

    Arata extraordinar! :)

Leave a Reply