CONCURS “Bucurii Romanesti” / 3 Premii Cosuri-Cadou de Paste
Puteţi să redescoperiţi în coşurile Traditional Delights gustul unic al unor bunătăţi precum dulceaţa de afine cu ghimbir sau cu lavandă şi vin, prăjitura cu nucă în borcan sau şerbet din trandafiri şi mentă. Aceste delicatese româneşti sunt preparate chiar şi în ziua de azi cu drag după reţetele bunicilor, din ingrediente naturale, fără coloranţi sau potenţiatori de gust. De asemenea, unele dintre cele mai frumoase obiecte de artizanat, născute din mâinile dibace ale meşteşugarilor români, sunt prezente in cosurile-cadou.
…V-am prezentat recent conceptul DARUIESTE BUCURII ROMANESTI – http://www.bucatarescu.ro/2014/03/daruieste-bucurii-romanesti/. Traditional Delights este prima companie care propune un altfel de cadou pentru Sărbători: coşuri cu produse 100% tradiţionale româneşti. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.traditionaldelights.ro sau pagina facebook.com/RomanianTraditionalDelights.
De azi, va provocam la CONCURS! Puteti avea sansa de a castiga unul din cele 3 PREMII oferite de Traditional Delights: COSUL HANGITEI, COSUL NEGUSTORULUI sau COSUL JUPANULUI!
Ce trebuie sa faceti? Recititi articolul de prezentare – http://www.bucatarescu.ro/2014/03/daruieste-bucurii-romanesti/ – si raspundeti la office@bucatarescu.ro:
-Ce va evoca Pastele din punct de vedere al traditiilor culinare romanesti?
Perioada concursului: 31 martie – 13 aprilie 2014. Sunt admise raspunsuri multiple. Asteptam raspunsuri originale si creative!
236.ANETA SARMASAN: Bucuria de a aprinde o lumanare sau candela in biserica si de a ciocni un ou rosu cu toti cei din familie.
237.LIVIU SARMASAN: Faptul ca toti din familie se strang acasa, la parinti, in jurul unei mese mari si imbelsugate.
238.MARCELA SAVCENCO: Momentul magic cand se scot cozonacii din cuptor, dolofani ca niste bebelusi!
239.CLAUDIA BELECCIU: Din punct de vedere al traditiilor culinare romanesti, Pastele inseamna : miel (cu toate preparatele din el), cozonac, pasca si oua rosii.
240.GHEORGHE BLEOTU: Cred ca la o masa de PASTE romaneasca se compune din:
1.Aperitive: oua rosii,drob de miel,telemea de oaie,ridichi,ceapa verde,usturoi verde
2.Ciorba sau supa de miel
3. Stufat de miel,friptura de miel iar cine nu mananca miel, traditionalele sarmale, cotlete /ceafa de porc .
4.Desert: pasca cu multa branza si stafide,cozonac cu multa nuca ,stafide .
5.De pe masa traditionala de Paste nu lipsesc bauturile traditionale: bauturi spirtoase pentru inceputul mesei si vinuri pentru a acompania mancarurile servite.
Inainte de a fi servite o portie din aceste alimente sunt duse la biserica pentru
a fi sfintite.
241.ADINA IORDACHE: Pastele îmi evocă, din punct de vedere culinar, tradiția ca gospodinele să gătească pasca, preparat special pregătit pentru perioada pascală. Gustul de brânză dulce cu cel al stafidelor îmbinat cu blatul pufos îmi creează o senzație de unicitate dată de specificitatea de consum al acestui preparat în această perioadă și gustul său cu atât mai inedit.
242.FLORIN MACINICA: Redescoperirea gustului produselor copilariei noastre.
243.DARIUS STOIANOV: Costite de miel stropite cu vinul rosu al bunicului.
…La ora 24.00, inchidem concursul!
244.MARIANA SAVA: Cozonac dulce, cu stafide si nuca!
245.ANGELICA MIHAILA: Drobul de miel cu oua intregi inauntru, servit cu multa ceapa si usturoi verde!
246.UBITA BLONDUTZA: Drobul din miel.
247.RAUL GUNESCH: Stufatul din miel pe care mi-as dori sa mi-l faca prietena mea, dar pe care intotdeauna mi-l face mana.
248.BOGDAN IOSIF: Vinul rosu dulce care scalda toate mancarurile, fara nicio restrictie.
249.MONIKA MEDVEI: Pentru familia noastra Pastele evoca: droburi, miel umplut sau prajit, cozonac, pasca, sunca fiarta si oua rosii in ceea ce priveste traditiile noastre culinare romanesti.
250.CRISTINA FARCASIU: Cozonac cu nuca si oua rosii!
251.MARIAN COSTACHE: Ziua in care toate fanteziile mele culinare legate de miel se implinesc…
252.MARIA MARINESCU: Mirosul, gustul, culorile bunatatilior de pe masa de Paste (friptura de miel, pasca, cozonacul, ouale rosii, drobul de miel) reuneste familia!
253.Ultimul raspuns, venit la miezul noptii – CRISTINA IVASCU: O masa “bogata” de Paste fara oua rosii n-are niciun farmec, incarcatura spirituala si simbolistica lor (viata, creatie, echilibru) e bogatia omului.
Paste fericit plin de iubire si bucurii!
CONCURSUL s-a inchis! Azi, facem verificarile, maine anuntam castigatorii si incercam sa livram premiile insotite de cartile culinare cu autograf ale lui Bucatarescu!
Foarte frumoase raspunsuri – greu de ales premiantii!
COSUL HANGITEI + Cartea “Mancaruri de altadata” cu autograf – MIHAELA BOTEZATU
COSUL JUPANULUI + Cartea “Ghidul Vinurilor” cu autograf – ALINA DANIELA ION
COSUL NEGUSTORULUI + Cartea “Dictatura Gastronomica” – MARCELA VOINEA
Felicitari tuturor concurentilor!
Felicitari castigatoarelor si organizatorilor concursului! Un paste fericit tuturor!
felicitari norocoaselor