|

RETETA de miel condimentat la gratar

Prahova Valley este gama de vinuri cea mai cunoscuta si mai importanta a Cramelor Halewood, avand un real succes atat in tara, cat si in strainatate. Marca Prahova Valley si-a castigat mai intai recunoasterea pe pietele externe unde a fost lansata in 2001. Numele a fost identificat ca rezonant si specific Romaniei de un panel de consumatori din Marea Britanie. Lansarea oficiala in 2002 pe piata romaneasca a consacrat-o si aici ca un succes.

Prahova Valley Reserve este formata din vinuri de calitate superioara, vinificate in stil modern. Vinurile rosii au 40% vin maturat in baricuri de stejar, iar restul de 60 % vin pastrat in rezervoare de inox ( vinuri ce nu au avut contact cu lemnul). Remarcabile sunt vinurile rosii din recolta 2011 – Merlot si Pinot Noir. Dintre vinurile albe din aceeasi serie se remarca un soi traditional romanesc – Feteasca Alba.

Avand soarele ca si simbol, aceasta gama are un aer cald, prietenos, elegant si modern, in consonanta cu remarcabilele sale calitati la nivel de gust, promitand si partenerieri culinare de exceptie! Incepand de maine, va prezentam pe larg cele trei vinuri Prahova Valley Reserve 2011!

Vinul Merlot Prahova Valley Reserve pe care vi-l propun este realizat din strugurii apartinand recoltei 2011, culesi de pe Colinele Dobrogei. Nacerarea si fermentarea au durat pana la 10 zile pentru o buna extragere a aromelor si a culorii, dupa care a urmat  innobilarea in butoaie de stejar frantuzesc (baricuri) timp de 9 luni si un stagiu de invechire la sticla de minimum 6 luni. Rezultatul a fost un vin viguros cu 13% alcool, sec si echilibrat, degajand minunate arome de prune uscae si de cirese negre. La nivel de gust, notele de condimente, zmeura si vanilie sunt completate subtil de tanini fini.

Merlot Prahova Valley Reserve 2011 se serveste la o temperatura ambientala de 16-18 grade Celsius, fiind un excelent partener pentru carnea de vita, porc si miel la gratar, legume gratinate si branzeturi, promitand intotdeauna un veritabil festin al simturilor.

Va sugerez o reteta de miel condimentat, care va pune in valoare notele de condiment intalnite si in structura gustativa a vinului.

MIEL CONDIMENTAT LA GRATAR: E nevoie cam de 1 kg de carne frumoasa de pulpa de miel, taiata in bucati mari de grosimea unei fripturi obisnuite, cateva felioare mici de sanina, taiata subtire, putin ulei sau o lingura de untura curata si, evident, de condimentele favorite. Dupa gustul fiecaruia, se pot folosi usturoi, boia dulce, oregano, tarhon, seminţe de muştar, cimbru, rozmarin, piper verde măcinat, ceapă verde, ardei roşu, mentă, foi de dafin, curry. Carnea se cresteaza, se impaneaza cu slaninuta, se freaca cu usturoi, se presara cu condimentele alese, se stropeste cu putin ulei sau se unge cu putina untura si, apoi, se lasa 15-30 minute intr-un bol,  acoperita, ca sa se intrepatrunda miresmele. Intre timp, gratarul se incinge si se unge cu o bucata de slanina. Cand incepe sa sfaraie incetisor se pun bucatile de carne de mel condimentate si se frig frumos pe ambele parti. Mielul se serveste cu cartofi taranesti la cuptor cu rozmarin si cu o salata de muraturi asortate. Pofta buna si nu uitati sa puneti alaturi paharul de vin rosu sec, un Merlot Prahova Valley Reserve 2011!

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply