|

FETEASCA ALBA din gama FLOARE DE LUNA de la Halewood

Asa cum va spuneam si ieri, vinurile FLOARE DE LUNA de la Cramele Halewood, pe care vi le-am prezentat AICI, au caracteristicile de excelenta ale seriei clasice Private Reserve. De altfel, la prestigiosul Concours Mondial de Bruxelles 2014, cele doua vinuri din gama au obtinut medaliile de aur.

Feteasca Alba este un soi romanesc a carui existenta in cultura se pierde adanc in istorie. Vinul Floare de Luna Feteasca Alba este obtinut din struguri culesi in viile Halewood din regiunea Sebes.
De culoare galben-verzuie, vinul etaleaza arome fine de flori albe de camp, fructe exotice, ananas si litchi bine coapte. Aciditatea vioaie ii confera eleganta si prospetime, iar maturarea in baricuri noi din lemn de salcam ii da complexitate si cremozitate.
Poate fi servit alaturi de preparate din pui, peste alb sau fructe de mare, insa – asa cum vom vedea in zilele urmatoare – lista asocierilor culinare este mult mai complexa.

Vinurile Floare de Lună pot fi achiziţionate în reţeaua de retail şi HoReCa, din magazinele Halewood – The Winery Outlet (Bucureşti, Ploieşti, Pitesti, DN1 Breaza-Nistoreşti, Sinaia, Azuga, Braşov, Sibiu, Târgovişte, Urlaţi, Constanta), precum si online accesând www.winery-outlet.com.

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply