|

HOROSCOP CULINAR: Capricorn (22 decembrie – 19 ianuarie)

Portret cu hrana: Adepti ai gastronomiei frantuzesti, nativii vor aprecia un pahar de vin bun inainte de masa servita in farfurii de portelan, cu servetele de matase si tacamuri de argint alaturi.

Bauturi recomandate: Un pahar de Armagnac incalzit in causul palmei sau un vin negru lasat cateva ore in decantor le vor rasfata simturile cum se cuvine.

De gatit: Mese simple, deloc istentative ca numar de retete propuse, insa servite cu desavarsita respectare a etichetei: sosul servit numai separat, vasul cu apa pentru clatit mainile dupa peste si scoici intotdeauna la dispozitie.

Meniu:

-carnuri: miel australian, vita Kobe

-pescarie: sturion de Aquitania, biban de mare, palamida, zargan (pestele cu sira spinarii albastra)

-fructe: cantalup, clementine, durian, agrise,

-legume: mazare, linte, bame, salata, soia

-condimente: marar, cipru, patrunjel bulgaresc, muguri de pin

Citeste si:

Tags: , ,

Leave a Reply