|

Cocktail afrodisiac – Bellini

Tara de provenienta: Italia

Ingrediente: piure de piersici albe, piure de zmeura, vin spumant; versiunea rapida: 1 parte de snaps de piersici cu 3 parti sampanie demidulce in locul spumantului italienesc (Prosecco sau Asti).

Preparare: Blenderul este unealta decisiva pentru aceasta reteta, care se serveste in pahare inalte de sampanie, in care s-au pus c`te 2 linguri de piure de piersici, c`teva picaturi de piure de zmeura congelata si spumant pentru completare. Se mai pot adaga 2-3 stafide si un varf de lingurita de frisca.

Poveste: Cocktailul – botezat in onoarea pictorului renascentist venetian Giovanni Bellini – a fost creat de Giuseppe Cipriani in 1943 la Harry’s Bar, localul venetian favorit al lui Hemingway si Orson Welles. Reteta originala presupunea piure de piersici albe cu un pic de suc de zmeura sau de cirese, cat sa dea o nuanta de roz combinatiei.

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply