|

Bucataria in vreme de criza: budinca din resturi

Cand am alcatuit sumarul pentru MANCARURI DE ALTADATA… (www.lifestylepublishing.ro), una dintre cartile vechi de bucate folosita intensiv a fost “Bucataria in vreme de razboi. Cum sa gatim ieftin si sanatos” de Madeleine Brebu. Cartea este foarte utila si azi, domnul Ponta stie de ce! In dimineata asta, am procedat de o maniera care ar fi facut-o fericita pe doamna Brebu. Imi ramasese o bucata de friptura cu sos de ceapa si usturoi si nu stiam ce sa fac cu ea. Asa ca am pus-o in robotul de bucatarie (in mod traditional, eu folosesc Philips) impreuna cu ceapa si usturoi verde, putin patrunjel si fenel, plus o felie mare de paine umezita. Am tocat marunt ca pentru chiftele, apoi am prajit putin in ulei de palmier, ca sa nu dea miros patrunzator de prajeala (Nana uraste asta). Am adaugat, pe final, si ultimele linguri de pasta de rosii de pe fundul unui borcan. Separat, am fiert paste de porumb. Le-am scurs, le-am amestecat bine cu tocatura prajita, le-am acoperit cu oua (de la tanti Tudora!) batute ca pentru omleta, apoi am bagat la cuptor cam 20-25 de minute. Vreti sa stiti daca a mai ramas ceva in farfurie?

Citeste si:

Tags: , , , ,

Leave a Reply