|

Desfrau culinar: Budinca senzuala de dovlecei a bucatarului indragostit & FETEASCA ALBA Floare de Luna

Au inceput sa se faca din nou dovleceii in gradina de la Ileana, de cand m-am apucat sa ud gradina noaptea! Evenimentul trebuia celebrat, asa ca fac, in miez de noapte, o budinca pe cat de simpla, pe atat de senzuala si de gustoasa. Rad dovleceii pe noua mea razatoare Fiskars, apoi ii pun intr-o tava de sticla termorezistenta unsa cu putin unt. Separat, bat 4 oua (de la tanti Tudora, evident!) cu o bucata de branza mai moale. Adaug un pic de lapte si asezonez combinatia cu piper alb, apoi rastorn peste “taiteii” de dovlecei si bag la cuptorul preincalzit numai dupa ce am amestecat totul bine in tava cu paleta de lemn. Tin la cuptor cam 30 de minute, primele 5 minute la foc tare, apoi restul timpului cu flacara data la minimum. La final, scot dupa ce budinca mea a prins o crusta superba aurie, doar un pic arsa. Aaa, am uitat sa spun ca am scapat si cateva bucatele stravezii de piept de porc afumat, mai mult pentru miros, zau asa! (Lali a zis duminica seara, cand veneam de la tara si, la Fundulea, a deschis geamul masinii, aspirand mirosul de fum de la un foc aprins de bastinasi pe marginea drumului: “-Stii a ce miroase? A crenvurstii afumati de la Ikea!”…) La budinca asta, merge o salata de varza noua cu ridiche alba (zisa “de bere”) – vinegreta simpla de ulei de masline, otet de mere, sare si piper. Ce ziceti? Merge un mic desfrau culinar la unu noaptea?!?

Vin recomandat: O sricla bine racita de FETEASCA ALBA Floare de Luna de la Cramele Halewood.

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , ,

4 Responses for “Desfrau culinar: Budinca senzuala de dovlecei a bucatarului indragostit & FETEASCA ALBA Floare de Luna”

  1. Feliz says:

    Mmm… desfrîu culinar? Ba deloc. E chiar “light” producția ta. Și merge cu bere sau cu vin. Alb :D

  2. Bucatarescu says:

    Feliz, aprob vinul alb si berea! Ai perfecta dreptate, numai sa nu fie bere neagra…

  3. Alice says:

    Mm… usor de facut si cred ca e delicioasa. O sa incerc si eu!

  4. Bucatarescu says:

    Alice, daca te tenteaza, poti sa pui si pasta de rosii in ouale batute cu branza. Doar o sugestie…

Leave a Reply