SOMON cu capere si ciuperci & FETEASCA REGALA Floarea Soarelui

Ungeti tava cu ulei de masline. Asezati bucatile de somon. Stropiti-le cu suc de lamaie. Presarati sare, piper si oregano. Taiati ciupercile felii si adaugati-le peste somon. Puneti 2-3 linguri de capere si cateva rosii deshidratate. Introduceti tava acoperita cu folie de aluminiu in cuptorul incins la 200 de grade.Dupa 20 de minute, scoateti folia si mai lasati tava putin in cuptor pana se rumeneste pestele. Aranjati salata verde pe mijlocul unui platou. Asezati fileurile de somon, turnati sosul de ciuperci, presarati cateva capere si rosii. Decorati cu dressing francez. Pofta mareee!
Reteta primita de la DORIN DUCA.
Bautura recomandata: Un pahar de FETEASCA REGALA Floarea Soarelui de la Cramele Halewood dar, in functie de dispozitie, as incerca si un pahar de ROSE d9in aceeasi gama, FLOAREA SOARELUI.
By Dorin
Sosul francez e un sos destul de obisnuit la francezi,il foflosesc la salate,peste, acolo l-am si gustat prima data:) se prepara din ingredientele de mai jos:
2 lingurite de suc de lamaie
1 lingurita de zahar
se poate pune putin usturoi
piper negru,sare dupa gust
4 linguri de ulei de masline
si putin otet de vin alb
amesteci intr-un castron mustarul cu sare, zahar si suc de lamaie. Cand zaharul este dizolvat, se adauga treptat uleiul de masline, amestecand continuu, pana ce se omogenizeaza.Se acopera si se lasa 10 minute, ca sa se amestece gusturile si aromele. Inainte de a se adauga in salata se amesteca din nou.:)
Multumim, Dorin! Precizarea era necesara.