File de peste cu cartofi copti in folie & FETEASCA REGALA Floarea Soarelui
File de peste
2 oua cu putina sare si 2 linguri de faina -acestea pt pane
6 cartofi mici , folie aluminiu pt fiecare cartof in parte
5 catei de usturoi , oregano, rozmarint si 2 linguri cu varf de smantana,2 linguri ulei
500 ml ulei pt prajit, preferabil de palmier
putin patrunjel tocat pt decor
Spalam pestele, il uscam cu un prosop, separat pregatim paneul , batem ouale cu furculita bine , punem putina sare si faina, amestecam bine ca sa nu formeze cocoloase si dupa aceea se pune cate o bucata de file de peste se trece prin acest pane si se prajeste in uleiul incins in prealabil, la foc potrivit, pana ce prinde culoare aurie.
Carofii se spala cu coaja cu tot, se sterg cu un prosop, se taia cu cutitul pe jumatate dar nu pana jos, doar cat sa faceti o crapatura, si cu crapatura in sus, se pun in folia de aluminiu. Folia sa imbrace cartoful doar pana sus la crapatura nu cat e cartoful. Se baga cartofii pusi intr-o tava, la cuptorul incins la 200 grade si se tine acolo timp de 2 ore. Incercati-i cu scobitoarea , atunci cand scobitoare intra usor in ei, sunt gata.
Curatati usturoiul , pisati-l, frecati cu 2 linguri de ulei ( de foarea soarelui ), pana se formeaza ca o maioneza, adaugati smantana si amestecati in acelasi sens pana se incorporeaza usor in mujdeiul de usturoi.
Se serveste pestele pane alaturi de cartofii copti, dupa ce au fost scosi din folie, si in crestatura facuta inainte de a fi bagati al cuptor se adauga sosul de usturoi. Ca decor se pune patrunjel verde.
Reteta trimisa de ARABELA ROSCA-MARIN.
Vin recomandat: O sticla bine racita de FETEASCA REGALA din gama Floarea Soarelui