|

Mandolina capitanului Corelli – o degustare privata

Unele seri sunt cu totul speciale! La invitatia DUNHILL FINE CUT SPECIAL RESERVE am avut parte de o degustare privata la CORELLI CIGARETTES AND WINE din Centrul Vechi. Si, cand spun ”degustare privata”, chiar asta inteleg: doar eu, insotit de un bun prieten, confratele Costin Dinu, de la Cavalerii Vinului. Si, ca ”meniul” sa fie complet, un alt confrate, faimosul sommelier Sergiu Nedelea, a fost cel care ne-a initiat in tainele unui fine pairing licori vs. tutun de calitate. Nu au lipsit nici savuroase amuse bouches, exceland in arome de branza nobila frantuzeasca, somon afumat, carpaccio de vita maturata si ierburi de gust, discret stropite cu ulei extravirgin de masline si crema de aceto balsamico.
Insotite de povesti incitante, care ne-au purtat din Virginia pana in Uganda sau din Cuba pana in Turcia, adica toate locurile fabuloase unde se cultiva tutunul de calitate, au venit si bauturile rare: spumantul italienesc Otello Dry, intr-o sticla cu design unic si debordand de prospetime in regim de sobrietate rafinata, un Chardonnay burgund din 2010 ademenitor tocmai prin atipicitatea sa, precum si un senzational Amarone de la Valpolicella Zenata 2006 – vedeta serii, cu un buchet absolut spectaculos si un post-gust pe masura, trenand senzual in memoria afectiva. Pentru ca seara sa aiba un final memorabil, s-a incheiat cu un rom de clasa – Zacapa, un Solera Gran Reserve de 23 ani, apt sa incununeze, cu rafinament, orice festin.
…De undeva, de departe, inca mai rasuna molatec, in ecouri livresti, mandolina capitanului Corelli!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply