|

Chutney de prune/Recomandat de ADRIANA PARISSI

Bucatarul Floyd Cardoz de la restaurantul “Tabla” din New York e cunoscut pentru tendinta de a amesteca mirodenii indiene in mincarurile sale.

Redau mai jos reteta sa de chutney, care e foarte bun pe piine, cu brinza.

 Ingrediente:

  citeva graunte de anason

 1 garunta de cuisoara

 1 lingura de scortisoara

 1/2 cana otet din vin rosu

 1/2 cana zahar

 1 bucata de ghimbir cam de 5 cm curatat si taiat rondele subtiti ori dat prin razatoare

 1 lingura de seminte de mustar

 1 lingurita de piper negru

 1kg de prune (rosii, negre, verzi sau albastre, acrisoare sau ducli) taiate in sferturi si scosi simburii

Preparare:

Macinati semintele in risnita de cafea, apoi amestecati-le cu otetul, ghimbirul, zaharulsi piperul intr-o tigaie mare. Amestecati continuu pina cind zaharul incepe sa se topeasca. Cind fierbe adaugati prunele dati focul mic, acoperiti si lasati sa fiarba amestecind din cind in cind, circa 30 minute. Lasati sa se raceasca si apoi puneti sare dupa gust.

ADRIANA PARISSI este scriitor, corespondentul nostru special in Statele Unite.

Citeste si:

Tags: , ,

1 Response for “Chutney de prune/Recomandat de ADRIANA PARISSI”

  1. [...] Chutney de prune/Recomandat de ADRIANA PARISSI [...]

Leave a Reply