|

OLE! FIESTA SPANIOLĂ! 4 retete de paine, 7 retete spaniole reinterpretate, 8 vinuri de exceptie – CONTINENTELE GUSTULUI (7), live cooking show by Vinexpert & Bucatarescu

…De obicei, o masă ”tipic spaniolă” te fură ușor cu un platou de tapas și o carafă de sangria ieftină, din vin roșu de masă. Încercăm să reabilităm conceptul de gastronomie iberică cu rețete necomerciale, asociate cu cea mai bună selecție de vinuri a țării care-și sărbătorește Ziua Națională.
LUNI, 13 octombrie, de la 19.30 te așteptăm la Vinexpert Lounge (Calea Dorobanților 152): să înceapă fiesta!

1.Întâmpinare cu adevărata rețetă de sangria (Cava Sangria), bazată pe Cava Pere Ventura

2.Selecție de pâinici cu alioli:
-pâine conquistador cu porumb
-pâine cu usturoi dulce
-barra gallega – pâine galiciană cu semințe de dovleac și floarea soarelui
-pâine cu măsline
3…si Gazpacho cu ouă de prepeliță, însoțit de
Terroja de Sabate i Coca-Xarel-lo, vi de terrer 2007

4.Grandes bolas de fuego: Fudulii de taur, îmbălsămate în vin roșu asezonat cu capere uriașe și balsamico, apoi stropite cu Dominio de Valdepusa Caliza 2009, Syrah & Petit Verdot

5. Innuendo de jamon serrano y queso manchego, peste care s-a picurat ulei de măsline spaniol și care se bucură de tovărășia unui Tempranillo Alma Tobia Tinto de Autor 2005.

6. Albondigas (chifteluțe spaniole picante) în sos roșu de afine licoroase , tocmite cu caise în vin și acompaniate de Marques de Grinon „El Rincon”, Tinto de Garnacha y Syrah 2006

7.Omagiu pieziș lui Bunuel: Iepurele andaluz …fezandat în vin roșu, gătit cu vin de Jerez, îmbelșugat cu cârnați madrileni, garnisit cu orez înnobilat cu șofran, dres cu măsline și ademenit cu pere îmbătate, împerecheat cu Marques de Grinon Emeritus 2004

8.Pain d”Espagne (pandișpan) pufos cu alune și fructe de pădure, servit cu Sorbetto de Cava, cu vanilie, mentă și lămâie și o cupă de Pere Ventura Cava Primer Semi-sec Rose

Ca de obicei, în seara evenimentului, clienții Vinexpert beneficiază de 20% reducere la vinurile degustate, paharele, carafele și decantoarele Riedel folosite, precum și la produsele de gastronomie ”Leonardi”,“Gran Cucina” și “Edouard Artzner”.
Preț: 150 lei/persoană.
Numărul de locuri este limitat.
Rezervări la 0740 029 642, 0740 100 397, sales@vinexpert.ro, dorobanti@vinexpert.ro

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply