|

Porcul nostru cel de toate Craciunurile / De ce iubim SALATELE (6)

…Mai avem o saptamana pana la Craciun, dar porcul a fost deja taiat si, mai mult decat atat, incalcand regulile Postului, ne-am dedat deja la cateva reprize de Pomana Porcului. (In cazul meu, asta s-a intamplat, weekendul trecut, la Pensiunea Casa Cristina, din Campulung, unde, cu mare bucurie, m-am lasat corupt de catre confratele Bogdan Gilculescu!) Evident, am exagerat cu jumarile, cu soriciul, cu toba, caltabosii si lebarul, bașca omleta cu carne de la garnita, fara a omite niste cotletele fragede cu varza rosie si alte asemenea. Toate se topeau in gura! Nu vad cum m-as fi putut opune, mai ales ca si companionii mei de la Cavalerii Vinului se indemnau unii pe altii la degustari prelungite…
In acele momente de restriste, cand preparatele nu aveau decat 13% grasime (iar de restul …colesterol) si cand atacul trigleceridelor era ravasitor, am intrebat gazdele daca, din intamplare, nu aveau si niste salate. E drept, suna mai mult a intrebare retorica …dar n-a fost sa fie asa! Bogdan m-a binecuvantat cu cateva pungi de eisberg, luate special pentru viciosi ai grasimilor ca mine.
Si iata cu ce m-am dres, in reprize succesive, intinse pe durata a doua zile:
LOLLO. Una dintre salatele mele preferate, pe care am mixat-o cu branza de burduf de Muscel, faramitata insinuant, dar și cu niste caju sfaramat in pisalogul de usturoi, stropind toul cu nitel dressing de iaurt, tot de la eisberg.
ENDIVIA. Crocanta salata si-a gasit parteneri de nadejde, complementari, in urda facuta la gratar (pret de cateva secunde, nu mai mult!), glaze-ul de balsamico si bobitele de piper rosu murat! Un mic rasfat!
RUCCOLA. O mână buna de salata (…pe marimea pungii) a completat somonul afumat ”la cobza” din cetina de brad si trei lingurite de galbiori murati!
…Adio, porc! Dar raman cu tine! Daca ai si niste salate prin preajma!
Multe retete interesante cu produsele eisberg gasiti AICI: https://www.facebook.com/IubescSalatele

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , ,

2 Responses for “Porcul nostru cel de toate Craciunurile / De ce iubim SALATELE (6)”

  1. [...] Porcul nostru cel de toate Craciunurile / De ce iubim SALATELE (6) [...]

  2. [...] Porcul nostru cel de toate Craciunurile / De ce iubim SALATELE (6) [...]

Leave a Reply