|

DE CE iubim SALATELE (2) … frisee, sfecla, seminte, mango, fasole, calamari, portocale!

Pai, chiar asa! DE CE iubesc SALATELE cu atata fervoare? Un al doilea motiv mi-l ofera chiar practica mea gastronomica, mai précis a doua editie CONTINENTELE GUSTULUI, serie culinara pe care am sustinut-o la The Wine Bistro.
De aceasta data, fiindca EISBERG mi-a furnizat minunata CHEF SALAD (frisee crocanta, lollo bionda, “taitei” ultrasubtiri de sfecla rosie, seminte de dovleac), iar VINEXPERT mi-a dat ca tema FRUCTE DE MARE, m-am gandit sa improvizez ceva cu tenta caraibiana. Asadar, am pus si fasole rosie, si mango, si inele de calamari! Dar cum: am fiert, mai intai, fasolea rosie cu rosii trase in ulei de masline cu ceapa si usturoi taiate foarte fin, apoi am adaugat inelele de calamari taiate si ele in bucati de 4-5 cm, iar, la urma, cand am oprit focul, in magma fierbinte am aruncat cuburi de mango. A, da: cred ca am uitat sa spun ca am picurat in fiertura si un pic de aceto balsamico Leonardi, din selectia fabuloasa a Vinexpert. Compozitia am scurs-o de zeama, pe care am pastrat-o separat pentru o alta intrebuintare, apoi am rasturnat-o peste salata mea de la Eisberg – Chef Salad. Ca garnitura, am folosit bucatele de portocale infuzate cateva ore in rom “agricol” de Santo Domingo – Old Distiller, de 5 ani.
Evident ca, la o salata atat de complexa, trebuia si un vin care sa-i faca fata cu brio. Numele licorii – Baron Edmond de Rotschild Rimapere Sauvignon Blanc, o minunatie din Noua Zeelanda, cu arome pregnante de soc. Ceva absolut fabulos!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

2 Responses for “DE CE iubim SALATELE (2) … frisee, sfecla, seminte, mango, fasole, calamari, portocale!”

  1. [...] DE CE iubim SALATELE (2) … frisee, sfecla, seminte, mango, fasole, calamari, portocale! [...]

  2. [...] DE CE iubim SALATELE (2) … frisee, sfecla, seminte, mango, fasole, calamari, portocale! [...]

Leave a Reply