|

Cele 11 retete de paine favorite ale lui Bucatarescu

Noile masini de paine de la Philips, HD9040 si HD9020, dispun de mai multe functii inteligente, care va ajuta sa va bucurati de o paine proaspata si sanatoasa in fiecare zi. Aparatele va permit sa adaugati ingrediente pe langa amestecul traditional, ceea ce inseamna ca puteti crea noi arome si prepara tipurile favorite de paine sau puteti incerca feluri noi. Puteti folosi busuioc pentru a da painii o aroma siciliana; adaugati mirodenii marocane ca sa simtiti imediat ca va aflati intr-un cartier souk; puneti merisoare si stafide pentru a experimenta un gust dulce; sau turnati un pic de ulei de chili daca doriti un gust picant. Puteti adauga gust, textura si aroma painilor pentru ca acestea sa se potriveasca gusturilor dvs. Avand la dispozitie mai multe niveluri de coacere, puteti face ca painea sa fie rumenita de fiecare data.

 Indiferent de complexitatea gusturilor, noua masina de paine de la Philips va va duce la un alt nivel. Are pana la 14 programe diferite destinate prepararii baghetelor delicioase, brioselor pufoase si dulci, checurilor integrale sanatoase si chiar painii fara gluten (auzi, Capatos?). Fiecare model are functii inovatoare, cum ar fi prepararea gemului, pentru a putea crea un insotitor perfect pentru paine. Diversitatea de functii inteligente va ofera chiar posibilitatea de a prepara aluat pentru pizza sau paste. Noua masina de paine Philips HD9040 ofera in plus si posibilitatea de a va exprima personalitatea, lasandu-va sa creati paine cu diverse aspecte sau forme, datorita accesoriului de coacere unic. Formele variate va vor bucura privirea, iar gustul va va face ziua mai frumoasa.

 Pentru a va oferi mai multe avantaje, ambele modele includ o functie de pornire intarziata, care va permite sa va delectati cu paine proaspat coapta in fiecare dimineata sau seara. Masinile de paine de la Philips realizeaza sarcinile dificile, astfel ca tot ceea ce va ramane de facut este sa adaugati ingredientele si sa porniti aparatul. In doar trei pasi simpli, puteti alege tipul de paine – dulce, savuroasa, integrala sau alba – apoi greutatea si nivelul de rumenire si, in final, lasati aparatul sa se ocupe de restul procesului, pentru a va bucura de o paine minunata. Si, desigur, pentru ca aparatul este oferit de Philips, utilizarea acestuia e simpla chiar pentru incepatori, datorita butoanelor cu comenzi rapide si intuitive, cartii de retete care va va inspira si suprafetelor fine, care permit o curatare usoara.

 Cu aceste functii inteligente si simple, noua gama de aparate pentru facut paine de la Philips aduce placerea unei paini proaspat coapte, oricand si oriunde doriti, prin simpla apasare a unui buton.

 Preturi:

Noua masina de paine HD9020: 370 lei

Noua masina de paine HD9040: 500 lei

PAINE DIN 4 TIPURI DE FAINA

Ingrediente: 1 ½ ceasca apa calduta, ½ ceaaca miere, 1 ½ lingurita sare, 2 cesti faina de grau alba, 1 ceasca faina de grau integrala, 1 ceasca faina de secara, 1 ceasca faina de porumb (malai), 2 lingurite drojdie uscata.

Preparare: Nu necesita preparative speciale. Ingredientele se pun in masina, care-si va face singura treaba. Eventual, la jumatatea ciclului de framantare, se poate verifica aluatul si completa cu putina faina sau, dupa caz, cu apa calduta (70-80 grade Celsius).

 PAINE CU ARDEI  IUTE SI BRANZA

Ingrediente: 1 ceasca de apa, 3 ½ cesti faina integrala, ½ ceasca faina de porumb (malai), 2 linguri zahar brun, 1 lingurita sare, 1 ½ lingurite unt moale, 2-3 lingurite ardei iute taiat foarter fin, 1 ceasca branza de vaca tare (tip Cheddar) rasa, 2 ½ lingurite drojdie uscata.

Preparare: Reteta picanta mexicana, care foloseste, la modul ideal, ardei Jalapeno (rosii, iuti, cu dimensiunea de 5-9 cm).Dupa ce bucata de paine este scoasa din masina, cat inca este calda, poate fi unsa cu putin unt, folosind o pana de gasca sau o pensula mica de bucatarie, cum e cea folosita pentru ungerea fripturilor cu sos.

PAINE  AROMATA CU ROZMARIN

Ingrediente: 1 ceasca apa, 3 linguri ulei de masline extravirgin (obtinut din prima presare la rece), 1 ½ lingura zahar brun sau 2 linguri miere, 1 ½ lingurita sare, ½ lingura amestec de condimente (proportii egale de busuioc, maghiran, oregano, cimbru, salvie – toate uscate), ¼ lingurita piper negru proaspat macinat, 1 lingura praf de rozmarin, 2 ½ cesti de faina italieneasca din grano duro (semola), 1 ½ lingurita drojdie uscata.

Preparare: O piine, practic, fara colesterol, dupa o reteta clasica italieneasca. Nu necesita preparative speciale. Ingredientele se pun in masina de paine, care-si va face singura treaba.  

 PAINE DE DOVLEAC CU CIOCOLATA

Ingrediente: 3 cesti piure de dovleac, 1 ceasca ulei vegetal (de porumb sau floarea soarelui), 3 cesti zahar brun, 1 ceasca apa, 4 oua, 3 ½ cesti faina integrala, 1 lingura pudra de scortisoara, 1 lingura nucsoara macinata, 2 lingurite bicarbonat de sodiu, 1 ceasca fulgi de ciocolata.

Preparare: O reteta americana de desert. Painea astfel rezultata poate fi pastrata mult timp la rece.Nu necesita preparative speciale. Ingredientele se pun in masina, care-si va face singura treaba. Optional, in combinatie pot intra si alune de padure maruntite, care se adauga spre finalul ciclului de framantare a aluatului.

PAINE CU IERBURI SI CEAPA

Ingrediente: 2 cesti apa calduta, 2 linguri de unt moale, 1 lingurita sare, 3 cesti faina de grau integrala, ½ ceasca ceapa rosie taiata cat mai fin posibil, 1 ½ lingurita marar uscat si maruntit intre degete, 1 lingurita seminte de mac, 2 linguri lapte praf, 2 linguri zahar brun, 1 ½ lingurita drojdie uscata.

Preparare: Nu necesita preparative speciale. Ingredientele se pun in masina, care-si va face singura treaba. Eventual, la jumatatea ciclului de framantare, se poate verifica aluatul si completa cu putina faina sau, dupa caz, cu apa calduta (70-80 grade Celsius).

 PAINE CU MASLINE

Ingrediente: 1 ½ ceasca apa calduta, 2 linguri ulei de masline extravirgin, 3 cesti faina alba de grau, 1 ½ ceasca faina integrala, 1 lingurita sare, 2 linguri zahar brun, 2 lingurite drojdie uscata, 1 ceasca de masline negre fara samburi taiate rotund.

Preparare: Reteta populara in arealul mediteranean. Ideala pentru aperitive cu fructe de mare. Se folosesc masline negre, cum sunt cele grecesti Kalamata, cu continut ridicat de vitamina E, fier si fibre alimentare. Apa calduta folosita se poate combina cu saramura maslinelor. Maslinele – curatate de samburi – se adauga spre finalul ciclului de framantare a aluatului.  

 PAINE DE OVAZ CU AFINE

Ingrediente: 1 ceasca apa calduta, 1 lingura unt moale, 2 linguri miere, 1 lingurita sare, ½ lingurita pudra de scortisoara, 2 cesti de faina de grau, ½ ceasca fulgi de ovaz, 1 ½ lingurita drojdie uscata, ½ ceasca afine uscate.

Preparare: Reteta americana, in care prezenta aromata a afinelor uscate transforma painea intr-un posibil desert. Ideala pentru acompanierea supelor si cremelor de legume.Initial, in masina de paine se pun toate ingredientele, mai putin afinele uscate, care se adauga inspre finalul ciclului de framantare a aluatului. Dupa preferinte, se pot folosi si alte tipuri de fructe uscate, cum ar fi coacazele, stafidele negre sau pomusoarele.  

 PAINE DE SECARA CU VARZA

Ingrediente: 1 ceasca apa calduta, 1 ceasca de varza murata (spalata, scursa bine si taiata fideluta), 1 ½ lingura sirop de artar, 1 lingura unt moale, 1 ½ lingurita zahar brun, 1 lingurita seminte de chimen, 1 lingurita sare de mare, 1 ceasca faina de secara, 2 cesti faina de grau, 1 ½ lingurite drojdie uscata.

Preparare: O reteta nemteasca mai putin cunoscuta, in care aroma specifica de varza murata schimba semnificativ conceptia traditionala despre paine.Nu necesita preparative speciale. Ingredientele se pun in masina, care-si va face singura treaba.
 PAINE CU SEMINTE

Ingrediente: 1 ½ ceasca apa, 2 linguri de unt moale, 3 linguri de miere, 1 ½ ceasca faina alba, 1 ½ ceasca faina integrala, 1 lingurita sare, 1 lingurita drojdie uscata, ½ ceasca seminte de in, ½ ceasca seminte decojite de floarea soarelui.

Preparare: Initial, in masina de paine se pun toate ingredientele, mai putin semintele de floarea soarelui, care se adauga inspre finalul ciclului de framantare a aluatului. Dupa preferinte, se pot folosi si alte tipuri de seminte, cum ar fi cele de susan sau de mac.

PAINE CU SFECLA ROSIE

Ingrediente: 2 cesti piure de sfecla, 1 ceasca apa calduta, 2 linguri unt moale, 2 cesti faina integrala, 2 cesti floarea soarelui.

Preparare: Nu necesita preparative speciale. Ingredientele se pun in masina, care-si va face singura treaba.

PAINE  USOARA DE OVAZ

Ingrediente: 1 ½ ceasca apa, 2 linguri unt sau margarina pentru prajituri, 1 lingurita sare, 3 cesti faina de grau, ½ ceasca fulgi de ovaz, 2 linguri zahar brun. 1 ½ lingurita drojdie uscata.

Preparare: Paine fara colesterol, cu continut ridicat de fibre alimentare datorat folosirii fulgilor de ovaz. Nu necesita preparative speciale. Ingredientele se pun in masina, care-si va face singura treaba. 

Citeste si:

Tags: , ,

1 Response for “Cele 11 retete de paine favorite ale lui Bucatarescu”

  1. Bucatarescu says:

    Hei, cine imi mai trimite si alte retete? Dau premii Fiskars si Corcova!

Leave a Reply