|

Mancarea si zodiile: Semnele de Aer

Gemenii, Balanta, Varsatorul

Au atita energie incit n-ar trebui sa fie o problema sa ajunga la greutatea ideala. Ideea e ca se entuziasmeaza usor in fata unor “diete-minune”, iar asta este o slabiciune. Ca sa slabeasca, acestia ar trebui sa tina un jurnal zilnic cu tot ceea ce maninca.

Aerul, elementul definitoriu, guverneaza sistemul nervos si circulator, precum si respiratia. Oamenii de Aer reactioneaza foarte usor la stimuli externi, ceea ce citeodata le poate distruge echilibrul intern. 

Exces de Aer

Hiperactivitatea, nelinistea, irascibilitatea si epuizarea nervoasa sint semne de prea mult Aer. Aceasta poate fi explicatia si pentru par uscat si piele deshidratata, insomnie sau memorie slaba. Echilibrul poate fi restabilit petrecind o ora pe zi in liniste, fara televizor, telefon, muzica sau calculator, pentru a permite sistemului nervos sa se incarce singur.

Consuma: legume calite usor, nuci, crutoane de piine

Evita: cruditatile, cereale, zahar, radacionoase, produse de patiserie

Remedii: enzime care ajuta absorbtia

Lipsa de Aer

|n acest caz, este afectat fluxul energetic al corpului. De aceea, un sistem nervos slabit poate fi ajutat cu un supliment de calciu si magneziu, sucuri de fructe, cruditati si germeni. Ovazul – sub orice forma, de mincare, ceai din paie de ovaz sau tinctura – este un bun tonifiant fara a avea efecte sedative.

Consuma: ginkgo biloba, piper, ustoroi, iaurt, chefir

Remedii: radacina de papadie, bitter Angostura (va urma)

Citeste si:

Tags: , ,

Leave a Reply