|

Tocanita de scoici cu porumb /Reteta de weekend… insotita de ROSE Floarea Soarelui

Daca v-ati nimerit la mare in aceasta zi rece, inseamna ca aveti timp de gatit, pe plaja nefiind nimic de facut. Eu nu sunt la mare, ci la Ileana, dar tot mi-e pofta de scoici si mi-am adus de la Bucuresti o punga. Mai intai,  pun, intr-o tigaie cu ulei incins, rosii cherry, ceapa, usturoi si, daca aveti, un pic de fenel, lasandu-se sa sfaraie un pic impreuna. Apoi, se pune porumbul dulce, boabele fiind curatate de pe stiulete chiar in intervalul in care se caleeste ceapa cu celelalte. Dupa vreo 20-25 minute la foc mediu, se pot adauga fasiute de bacon, apoi orice scoici (la modul ideal, proaspete) gasiti, amestecand din cand in cand. La final, dupa ce ati luat de pe foc, puneti toate ierburile verzi de gust pe care le gasiti si un pic de sofran, apoi acoperiti cu un capac si lasati sa zaca asa, intr=o mica baie de aburi, cam 10-15 minute. Se serveste cu paine neagra sau paine cu seminte. Alde Liviu Antonesei pot adauga, dupa gust, si un pic de Jack Daniel’s sau alta licoare tare. Eu, inspirat de www.huffingtonpost.com, am combinat bourbonul cu sirop de artar! Americanii i-ar zice acestei mancari chowder, numai ca, la ei, e mai mult supa decat tocana…

VIN RECOMANDAT: O sticla bine racita de ROSE FLOAREA SOARELUI de la Halewoood!

Citeste si:

Tags: , , , , , ,

6 Responses for “Tocanita de scoici cu porumb /Reteta de weekend… insotita de ROSE Floarea Soarelui”

  1. Cuisinette says:

    Imi permiti sa fac o corectie?

    Chowder este intr-adevar o supa, se face in marea majoritate cu “cream” smantana si foarte groasa, mai mult ca o ciulama.
    Ce ai facut aici este ceea ce ei numesc Steamed Clams in care nu se pune deloc smantana. Si pt ca ai mentionat si bacon eu zic ca e Portuguese Steamed Clams in care se pune si afumatura dar sub forma de carnati afumati (chorizos).

  2. Bucatarescu says:

    Corect, m-am aruncat eu cu terminologia, recunosc.

  3. Feliz says:

    Suna bine, Bucatarescule. Mai ales pentru o zi de luni, mai greu “digerabila”. Desi, eu parca as mai gust o data din florile tale de dovleac umplute cu ricotta ;) Iar cu ocazia asta se pare ca declar oficial ca m-am delectat cu ceva fabricat chiar de Bucatarescu himself :D

  4. Bucatarescu says:

    Feliz, inca mai sunt flori de dovleac in gradinile patriei!

  5. Feliz says:

    Adica io sa le culeg pina ce vii tu mintenas de la germanci cu brînză de la italieni, nu? :D

  6. Bucatarescu says:

    Feliz, daca mai gasesc in gradina, iti culeg niste flori de dovleac luni dimineata!

Leave a Reply