|

Bucatarul indragostit pacatuieste din nou: fleici cu pastai de fasole galbena la cuptor… si FETEASCA NEAGRA Floare de Luna

Stiu ca nu suna chiar precum celebrissima reteta a doamnei Monica Tatoiu, dar am pastrat doua fleici din cele patru cumparate cu sase zile in urma. Asa ca, singuri acasa, ne-am gandit sa ne porcim incalificabil, dar descriptibil si, oarecum previzibil. Daca totul e nasol in jurul nostru, macar mancarea sa ne ofere o minima consolare!

Asadar: am decongelat rapid fleicile (ce sa-i faci, nu prea aveam rabdare sa le punem la marinat in vin rosu cu ierburi) si le-am bagat la cuptor in vas de Jena oval impreuna cu 4 cepe. Dupa 5 minute de foc puternic, am rasucit butonul la minimum, am intors bucatile de carne pe partea cealalta, le-am sufocat cu pastai de fasole galbena culese aseara din gradina de la Ileana si, peste pastai, am pus tot sosul gros de rosii ramas de dimineata. Evident, am aditivat cu usturoi proaspat curatat si am exclus painea din meniu …doar e seara si ne respectam silueta:::))) La carnea savuros de grasa cu pastai, am pus alaturi ultimele doua stacane cu pelin rosu de la Patria Vinum (inca o firma minunata ucisa de criza!). Ma grabesc sa inchei aici relatarea, fiindca mancarea pare sa se fi racit, iar Nana nu mai are rabdare: sa ne prabusim in propria noastra bulimie de inserare!
Vinul recomandat: FETEASCA NEAGRA din gama FLOARE DE LUNA de la Cramele Halewood!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , ,

5 Responses for “Bucatarul indragostit pacatuieste din nou: fleici cu pastai de fasole galbena la cuptor… si FETEASCA NEAGRA Floare de Luna”

  1. Bucatarescu says:

    V-am spus, oare, cat de dulce e ceapa coapta la cuptor impreuna cu friptura? Asa ca Nana mi-a cerut muraturi, iar eu mi-am luat un ardei verde exagerat de iute…

  2. Feliz says:

    Mda… nu stiu cum fac, dar mereu citesc cite o reteta de asta de-mi stirneste o revolta de pofta prin papile si stomac… mai ales ca prinzul meu consta doar din niste brinza bucovineană (fostă odată cas bucovinean, pe care mama l-a maturat, ca sa zic asa, cu niste sare, special ca sa mai savurez eu peste an din el) și o roșie. Tot de la țară și asta; dulce și buna adica. Sic! :P

  3. Bucatarescu says:

    Feliz, mie imi face pofta combinatia de cas cu rodie!!!

  4. Feliz says:

    Rodie n-am, iar casul tocmai se termina cind intrai tu pe usa. Data viitoare? Eu aduc cașul, tu rodia? ;)

  5. Bucatarescu says:

    Optional, daca se termina casul, adu cash-ul:::)))

Leave a Reply