|

Rulouri din piept de pui umplute cu masline & FETEASCA ALBA Floare de Luna

Ingrediente necesare:
- 3-4 bucati de piept de pui dezosat
- 1 telina mijlocie
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 150 grame rondele de masline
- suc de rosii sau pasta de tomate
- 150 ml de vin alb sec
- sare si piper
Mod de preparare:
Umplutura:

Telina si morcovul se dau pe razatoarea mica si se calesc impreuna cu ceapa tocata marunt si cu maslinele. Cand sunt aproape calite se sting cu un pahar de vin alb si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Cand sunt gata se dau la o parte si se lasa sa se raceasca.
Rulourile:
Pieptul de pui se pregateste ca pentru snitele. Apoi dupa ce umplutura s-a racit se umple bucatile de piept de pui astfel pregatite si se formeaza rulourile umplute care se prind cu scobitori.
Se aseaza rulourile intr-o tava unsa cu putin ulei si se toarna peste ele sucul de rosii (pasta de tomate) amestecat cu o jumatate de pahar de vin alb.
Pe langa rulouri, presarati in tava si niste rondele de masline sau chiar masline intregi.
Se tine tava la cuptor la foc potrivit circa 35 minute. Reteta trimisa de IOANA MANOLE.

BAUTURA RECOMANDATA: Feteasca Alba FLOARE DE LUNA

de la Cramele Halewood.

Citeste si:

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply