|

Vadim Tudor prefera “putzisoare” oltenesti cu prune

“Tribunul” avea ca desert favorit galustile cu gem sau cu prune. Iata reteta: Ingrediente: 1 kg de cartofi fainosi si bine fierti cu sare, 2 oua, 300 g faina “trei nule”.
Cartofii fierti in coaja se curata si, cand inca sunt calduti, se trec prin razatoarea mica ( cea pentru lamaie). Cartofii zdrobiti altfel (prin masina de carne sau mixer) ies cumva mai lutosi. Cu cartofi rasi, aluatul iese mai usor, mai fin . Ii framantam cu sare, ou si faina. Se adauga  un plic de zahar vanilat. Apoi, se face din aluat un sul din care se taie felii ce vor fi aplatizate. In mijloc punem (umplutura din gem de) prune .
Facem galustele, pe care le fierbem in apa clocotita si usor sarata.
Intr-o tigaie, topim jumatate de pachet de unt, mai adaugam vreo 4 linguri cu ulei si, cand e incins, adaugam pesmet. Amestecam de vreo 2-3 ori si dam deoparte, sa nu se arda.
Trecem galustele prin pesmetul parfumat cu unt, apoi presaram zahar.

Citeste si:

Tags: , , ,

2 Responses for “Vadim Tudor prefera “putzisoare” oltenesti cu prune”

  1. Cuisinette says:

    Am ras cu placere citind titlul acestui post, pt ca poza in cauza nu prea reflecta titlul.
    Va trimit un e-mail cu cele moldovenesti care sint putin mai grafice ca exemplarul de mai sus :)

  2. Bucatarescu says:

    Multumiri, abia stept!

Leave a Reply