|

Inedit! FRIGARUI de FRUCTE cu CREVETI si Feteasca Alba FLOARE DE LUNA de la Halewood

Continuam serialul nostru gourmet cu vinuri bune! Vinurile FLOARE DE LUNA de la Cramele Halewood, pe care vi le-am prezentat AICI, au caracteristicile de excelenta ale seriei clasice Private Reserve. De altfel, la prestigiosul Concours Mondial de Bruxelles 2014, cele doua vinuri din gama au obtinut medaliile de aur.
Delectare pentru cunoscatorii vinurilor alese, cele doua sortimente sunt o bucurie si pentru cei pasionati de arta culinara.
Pentru FETEASCA ALBA FLOARE DE LUNA va propun un nou preparat delicios, recomandat candva de gastronomul Tony Bratu:

FRIGĂRUI DE FRUCTE CU CREVEȚI

1 pungă de creveți mari
1 ananas
1mango
sos dulce-iute
frigărui de bambus
vin dulce
semințe de susan

Mod de preparare
Mai întâi, se pun frigăruile în vin și se lasă cam o oră. Între timp, creveții s-au dezghețat bine, iar ananasul l-am curățat și l-am tăiat rondele nu foarte groase, pe care le-am secționat pe jumătate. Am încercat să obțin și felii de mango comparabile. Frigăruile se fac punând pe rând ananas, crevete, mango – câte astfel de ”triplete” încap pe frigăruie. Frigăruile le stropesc apoi cu sosul dulce-picant și presar peste ele susan. Astfel pregătite, le învelesc în folie de aluminiu și le pun la grătar, după ce am înțepat folia cu vârful cuțitului în mai multe locuri. Din experiență, în funcție de foc, nu-mi ia mai mult de 25-30 minute să le fac. După ce le scot din folie, le mai pot pune sosurile care îmi plac (sau care sunt la îndemână).

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply