|

Mihaela Bilic: dieta hipocalorica

Mihaela Bilic este, poate, cel mai celebru nutritionist roman. Este medicul care a slabit-o pe Teo, dar si care a adus pe Paula Seling in forma actuala

DIETA HIPOCALORICA presupune:

- respectarea unui program cu 3 mese principale pe zi care să păstreze o distanţă de maximum 5-6 ore între ele şi cu un interval de minimum 3 ore de la ultima masă până la culcare.

- acordarea unui timp de 15-30 minute pentru fiecare masă în care să nu se desfăşoare nici un alt fel de activitate (televizor, calculator, telefon, citit ziare).

- eliminarea gustaricilor dintre mese, fie că sunt dulci sau sărate. Este de departe obiceiul cel mai greu de schimbat. Sunt permise lichidele, nu si alunele sau semintele

- renunţarea la produsele de tip fast-food, prăjeli, sosuri cu maioneză, tocături şi, în general, orice mâncare satioasa, tipic

- renunţarea la uleiul de gătit şi la toate produsele ce implică folosirea acestuia, cu excepţia a 1-2 linguriţe de ulei crud pentru salate. Se prefera gatitul, la cuptor, la grătar, fiert, înnăbuşit, la aburi, cu multe condimente şi ierburi aromate şi fără grăsime.

- eliminarea totala a produselor de cofetărie sau patiserie, inclusiv a celor de casa.  Încercaţi să nu consumaţi zahăr şi folosiţi îndulcitori până vă obişnuiţi cu gustul lor. Zahărul dă dependenţă!

- eliminarea băuturilor răcoritoare cu zahăr şi a alcoolului . Se pot folosi băuturi light, ceai, cafea, apă de orice fel.

- trataţi fructele ca şi pe dulciuri, limitaţi-vă la un fruct pe zi şi evitaţi sucul de fructe chiar dacă nu are adaos de zahăr. Fructele îngraşă, cresc apetitul şi nu ţin de foame!

- mâncaţi: carne slabă de orice fel, produse lactate slabe, peşte, ouă, făinoase şi cereale, orez, legume cât mai multe, toate gătite cât mai simplu. Nu vă feriţi de ciorbe şi supe, folosiţi sucul de roşii ca bază pentru mâncăruri!

Citeste si:

Tags: , ,

2 Responses for “Mihaela Bilic: dieta hipocalorica”

  1. Tatiana Rusu says:

    Eu am slabit de la 89 la 63 kg in doar 30 de zile, fara o anume dieta, doar cu cafea verde cumparata online de pe site-ul oficia, pentru mai multe informatii despre
    povestea mea si alte zeci de fete care au reusit sa slabeasca cu poze de inainte si
    dupa ai aici blogul meu : goo.gl/UdTBim

  2. Elena says:

    Eu am slabit 15Kg intr-un an mancand putin.

Leave a Reply