|

MUSCHI DE VITA cu Feteasca Neagra FLOARE DE LUNA de la Halewood

Vinurile FLOARE DE LUNA de la Cramele Halewood, pe care vi le-am prezentat AICI, au caracteristicile de excelenta ale seriei clasice Private Reserve. De altfel, la prestigiosul Concours Mondial de Bruxelles 2014, cele doua vinuri din gama au obtinut medaliile de aur.
Delectare pentru cunoscatorii vinurilor alese, cele doua sortimente sunt o bucurie si pentru gourmets.
Astfel, FETEASCA NEAGRA FLOARE DE LUNA de la Halewood se parteneriaza de minune cu fripturi si alte preparate din carne, cu paste si sosuri rosii, dar si cu multe alte retete.
Azi, va recomand o noua reteta care merge de minune cu acest vin de soi, findca mi-am amintit o reteta tipic americana, dar pe care am putut-o gusta si la Bucuresti.

MUSCHI DE VITA LA GRATAR CU SOS BRUN SI CREVETI

…Am fost, insotit de fotografii Maria Musat si Bogdan Costea, pentru a gusta si multlaudatul muschi de vita la gratar, recomandat de mai multi prieteni de-ai mei. In fond, ce poate avea special un gratar? Pai, are! In primul rand, carnea nu se azvarle pur si simplu pe gratarul incins si uns cu o nuca de unt. Ca sa aiba gust bun, trebuie sa o lasi niste ore bune (preferabil, peste noapte) la fezandat la rece in bait de vin cu arpagic, usturoi, condimente si miresme. In aceasta marinata, carnea se va fragezi si va capata arome speciale, iar apoi se va topi efectiv in gura. Pentru a obtine caroiajul acela frumos, carnea, cand se intoarce, se pune la 90 grade fata de pozitia initiala. Dupa grill, urmeaza insa spectacolul din farfurie. Eu am primit muschiul stropit cu un sos brun, putin sarat (un pic de de soia cu zahar de trestie?) , specialitatea casei. Dar asta nu e totul: pe langa frunzulitele de rucola, garnitura consta si inntr-o cununa de creveti, combinatia de vita cu fructe de mare ducandu-ma imediat cu gandul la faimosul surf ‘n’ turf din bucataria cajun a Louisianei. In fine, peste friptura a fost asternuta cu delicatete o dantelarie din cartof ras…

Vinurile Floare de Lună pot fi achiziţionate în reţeaua de retail şi HoReCa, din magazinele Halewood – The Winery Outlet (Bucureşti, Ploieşti, Pitesti, DN1 Breaza-Nistoreşti, Sinaia, Azuga, Braşov, Sibiu, Târgovişte, Urlaţi, Constanta), precum si online accesând www.winery-outlet.com.

Citeste si:

Tags: , , ,

Leave a Reply