|

Salata de legume cu ghimbir & ROSE Floarea Soarelui

Tara de provenienta: Reunion

Ingrediente: proportii aproximativ egale de conopida, rosii verzi, varza, morcovi, ceapa mica dulce, pepene galben; dupa gust – usturoi, ghimbir, sofran, ardei rosu, sare, otet din vin, ulei de masline.

Preparare: Legumele si fructele se taie in lamele fine, apoi se lasa 3 minute in apa fiarta, dupa care se scurg bine, folosind si un servet curat. Separat, intr-o piulita, se amesteca ghimbirul si usturoiul cu ardeiul rosu si 3 linguri de otet. Uleiul se incalzeste usor, i se incorporeaza mai intai sofranul, apoi cepele mici, apoi mixul de condimente din piulita. La final, se adauga legumele fierte si se lasa pe foc cateva minute. Dupa aceea, se lasa la rece 30 minute, iar salata rezultata se poate servi, eventual, cu feliute de grapefruit roz sau lime.

Poveste: Mica insula din Oceanul Indian este un paradis al zarzavaturilor, care, potentate de mirodeniile specifice zonei, au un gust mult mai puternic decat cele din gradinile europene. Pepenele galben, dublat de ghimbr si sofran, contribuie simtitor la aceasta explozie olfactiv-gustativa, care poate reprezenta garnitura ideala pentru un file de peste oceanic (reprezentativ, aici, este pestele-papagal).

Bauturi recomandate: Un pahar de ROSE din gama Floarea Soarelui lansata de Cramele Halewood, vinul care face deliciul acestei veri.

Citeste si:

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply