|

Ati gustat asa ceva vreodata? …BUDINCA de vin cu FETEASCA NEAGRA Floarea Soarelui

La origine, o reteta elvetiana traditionala, am adaptat aceasta “Bischof” (budinca “episcopala”) unui vin arhaic romanesc, acum intr-o noua versiune de la Cramele Halewood – FETEASCA NEAGRA Floarea Soarelui.

Ingrediente: 200 gr orez, 1 litru vin rosu Feteasca Neagra Floarea Soarelui, 10 linguri de zahar, 1 lingurita de scortisoara, 150 gr unt, 6 oua, sare, pesmet, 10 boabe de strugure rosu taiate pe jumatate.

Preparare: Orezul se fierbe in vin cu jumatate din zahar, pana se ingroasa. Dupa ce se lasa 20 de minute sa se raceasca, se omogenizeaza cu untul si cu restul de zahar. Se separa albusurile de galbenusuri. Mai intai, se adauga, pe rand, galbenusurile, apoi scortisoara, sarea si albusurile facute spuma. Compozitia se toarna intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet, care se baga la cuptor 45 de minute, pana cand budinca va capata o frumoasa tenta aurie. In budinca, mai pot fi adaugate stafide, fructe uscate si vanilie, unele variante propunand ingrosarea compozitiei cu miez de paine inmuiat in lapte. Se poate decora cu boabe de strugure rosu taiate pe jumatate.

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply