|

Distiland experienta RED SQUARE: Jurnal de VODKA! (1)

Nu sunt un mare bautor de vodka. Am parcurs stagii initiatice in Polonia, Finlanda sau Suedia si m-am bucurat de experiente, adesea, senzationale in compania unor marci celebrissime. Ba chiar, am pe perete atarnata diploma inramata care atesta ca am absolvit, candva, o “Academie de vara” dedicata acestui domeniu. Mi-au placut aceste intalniri cu aromele distilate savant insa nu beau vodka decat atunci cand ma intalnesc cu concepte noi. Nu repet degustarile, asa cum procedez, de pilda, cu vinul, pe care il urmaresc de la an la an, in cautarea unor “millesime” mereu altfel.

Accept, totusi, provocarile! O noua intalnire semnificativa este intotdeauna posibila, sunt dator sa sper ca ma va surprinde ceva “diferit”. Si nu ma refer aici la vodka impopotonata cu fulgi de aur  – am incercat-o deja, nu stiu daca mai ramane si altceva decat marketing si un pic de leac pentru reumatism. Sau la margelele de vodka oferite de gastronomia moleculara (culmea, le-am gustat intaia oara – sub denumirea “caviar de vodka” - la un eveniment propus de o cafea exclusivista). Ori la vodka interpretata culinar, ca ingredient al vreunei retete rafinate (ati incercat vreodata fructe de mare cu glazura de vodka sau, macar, paste arrabbiata cu sos de vodka?). Am la activ suficiente astfel de incercari ca sa ma concentrez pe vodka adevarata, straight sau in shot-uri picante (de pilda, 1/2 vodka, 1/2 sirop hiperconcentrat de fructe, 3 picaturi de Tabasco) sau impulsionand vreun cocktail (nu Cosmopolitan, ci, mai degraba, sa zicem, Harrogate Nights, cu duelul incitant al tariei de baza cu schnapps-ul de piersici, folosind medierea a trei sucuri de fructe).

E timpul, deci, sa incerc o noua vodka. Pur si simplu, vodka: dar o vodka distilata subtil!…RED…SQUARE…vodka..by…Halewood..International!

In episoadele urmatoare, ma voi juca un pic cu aceasta vodka, incercand sa-i gasesc manualul de intrebuintare. Intrati si voi in joc?

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply