|

Gustul copilariei in farfuria cu supa

Chiar daca vremurile copilariei par de multa vreme trecute, iti amintesti si-acum cu drag de supa de pui cu taietei de casa gatita de bunica ta. Daca inchizi ochii si faci un exercitiu de memorie, poti sa simti mirosul ademenitor, gustul bogat al taieteilor, savoarea puiului fraged si aroma inconfundabila a legumelor proaspete.

(Si tu poti castiga un cos plin cu produse Vegeta de la Podravka: http://bucatarici.ro/concurs-castiga-5-cosuri-cu-produse-delicioase-pe-baza-de-peste-si-legume-naturale/ !)

Supa de pui cu taitei este un preparat simplu, cu ingrediente destul de ieftine si accesibile, dar un gust delicios care te va cuceri si iti va intra direct la suflet. Adauga un pic de Vegeta Gust de Găina pentru un plus de savoare si un gust unic si imbietor, de neuitat. Chiar daca pe vremea bunicilor Vegeta se gasea mai greu, devenind uneori subiectul speculei, nu lipsea din casa bunicii sau din bucataria mamei. Acum sunt la îndemana oricui, asa ca nu ar trebui sa lipseasca nici din bucataria ta!
Asadar, ce mai astepti? Invata sa gatesti chiar tu o supa care te transporta pe loc in vremea copilariei, iti incalzeste si hraneste corpul, dar si sufletul. Noi iti dam reteta bunicii, tu aduna ingredientele si acorda-ti o ora ca sa te bucuri din nou de gustul copilariei.
Ai nevoie de tacamuri de pui (resturi: spate, aripi, gât, gheare), 3-4 lingurite de Vegeta Gust de Găina, 300 g radăcina telina, 100 g radacina patrunjel, 2 morcovi, o ceapă, taietei, sare si piper.
Si pentru ca nimic nu se compara cu gustul taieteilor de casa, recomandarea noastra este sa-i pregatesti chiar tu. Pune o cana de faina intr-un castron, fa o adancitura si adauga un ou intreg si o lingurita de sare. Amesteca oul cu faina, apoi framanta o coca vartoasa, pe care o imparti in doua bucati. Tapeaza masa de lucru cu faina si intinde fiecare bucata intr-o foaie subtire. Lasa-le la zvantat cel putin 20 de minute, apoi rasuceste foile pe sucitor, ruleaza si taie subtire taieteii, pe care trebuie sa ii scuturi de surplusul de faina si sa ii rasfiri pe o coala de hartie. Taieteii astfel obtinuti pot fi folositi toti de indata sau se pot usca o parte si pastra pentru o supa viitoare.
Inainte cu aproximativ 10 minute ca supa sa fie complet fiarta, adauga cateva lingurite de Vegeta Gust de Găina, pentru un gust mai intens si o savoare inconfundabila. Daca vrei ca supa sa fie limpede, strecoar-o si foloseste zarzavaturile fierte si carnea de pui pentru alte feluri de mancare. Taieteii se adauga la sfarsit, inainte de ultimul clocot.
Serveste presarat cu patrunjel si piper si savureaza din plin gustul copilariei!

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply