|

LĂSATA SECULUI … selectie Bucatarescu! 4 painici, 6 retete, 6 vinuri!

…Cu foarte puțin timp înaintea Postului, vreau să vă reamintesc o veche tradiție gastronomică, reinterpretată în cheie contemporană cu o selecție de vinuri spectaculoasă – LĂSATA SECULUI!
Bucătărescu s-a jucat cu câteva rețete vechi, beneficiind și inspirat fiind de expertiza Vinexpert în domeniul licorilor de soi. A rezultat un meniu savuros, dublat de o incredibilă colecție de vinuri: e timpul să mai petrecem încă o dată înaintea Postului!

1.Selecție de pâinici și aluaturi dichisite:
-cu jumări, ceapă roșie și untură proaspătă
-cu mălai dulce și smântână picantă
-cu spanac și ou bătut
-cu linte și usturoi tras în Xeres
…servite cu Byzantium Rose Euxine de la Cramele Halewood

2.Supă de ceapă cu o cuvertură de pâine neagră de casă potopită de cașcaval, reinterpretată cu un cartof secționat fin cu bacon și aprofundată cu ajutorul unui Wild Rock Sur Lie Pinot Gris 2008

3.Limbă de vită în foietaj cu sos roșu de fructe, aditivată cu măsline glasate și salată mixtă Eisberg și onorată de compania unui Callia Magna Malbec 2011

4.Berbec împănat cu cârnăciori picanți pe pat de piureu de fasole îngrădit de varză roșie murată în vin, prezentat alături de un Kanonkopp Kadette Pinotage/Cabernet Sauvignon/Merlot 2009

5.Pulpă de porc ținută ore-n șir la cuptor, ticluită cu dulceață de cireșe și ardei iuți, acompaniată de ”frites” de țelină și făcând deliciul inițiaților alături de un Castiglion del Bosco Brunello de Montalcino 2009

6.Ultima plăcintă copioasă cu brânză și stafide, servită cu înghețată de fructe de pădure și stropită cu Villa Vinea Contessa Selection Pasitto 2012

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply