|

Meniu aniversar cu produse ORIGINI / Cosul meu saptamanal!

Nu mai e niciun secret – sunt dependent de produsele naturale, lucrate artizanal, purtand marca ORIGINI! Maine, sambata, am cativa invitati – o familie pofticioasa si mancacioasa! – pentru mica mea aniversare, asa ca, de dimineata, un nou cos cu produse de la ORIGINI mi-a sosit la usa!

Si de data aceasta, am parcurs ritualul obisnuit, devenit deja o placuta rutina: luni dimineata, am primit si eu din nou lista de produse naturale de la Origini (https://www.facebook.com/originiprodusenaturale/?fref=ts ). In fiecare prima zi a săptămânii, ei au grija sa-mi trimita lista cu produse pe care le pot pregăti pentru săptămâna respectiva şi livra de la fermele lor din judeţul Prahova. Miercuri, dupa-amiaza, inainte de 16.00, mi-am plasat comanda, astfel incat azi, vineri dimineata, am primit acasă, direct din fermă, o alta serie de produse.

Dincolo de meniul pentru musafiri, am comandat pentru fetita mea doua noi sticle de LAPTE PROASPĂT de la vaci hrănite, la Ferma lui Tane de la Plaiul Talii, langa Breaza, numai cu furaje naturale, fân cosit de pe păşunile proprii şi lucernă. Da, e vorba de acel lapte minunat, nedegresat, care face un caimac spectaculos, pe care fetita adora sa-l “culeaga” in fiecare dimineata.
Apoi, cum in urmatoarea perioada mi-am propus sa-mi continui cura de LACTATE, mi-am comandat iarasi un sortiment bogat, din lapte de vaca dar si din acel minunat lapte de capra care-mi aduce aminte de copilarie. Am luat, in ambele variante, iaurt, iaurt de baut, sana, lapte prins si chefir – ce rasfat, numai lactate realizate artizanal! Nu lipseste nici un borcanel cu smantana fermentata, tot in varianta de la Origini.

Acum, sa trecem la masa rustica de sambata. Voi face, mai intai, un platou din BRANZETURILE favorite: urda de vaca, in doua variante – simpla si cu marar, o telemea maturata de vaca pe care o vad, ademenitor, pe un platou cu ceapa verde, usturoi de primavara si ridichi culese din gradina mea de la tara, dar si un cas afumat de vaca, pe care nu e prima oara cand il remarc. Se adauga senzationala branza de burduf si un cascaval proaspat – si onctuos – de vaca.

Din gama de PRODUSE CRUD USCATE - tinute în mix propriu de mirodenii naturale şi conservate cu fum rece şi sare de mare, am ales pentru invitatii mei, carnea uscata de porc, muschiul de porc si feliutele de ceafa de porc, pe care nu mi le pot imagina decat topindu-se instantaneu in gura.
.
La capitolul PRODUSE COAPTE ŞI AFUMATE – din carne de porc ţinute în baiţ de mirodenii naturale şi conservate cu fum cald de lemne şi sare de mare, pe langa produsul meu preferat, pieptul copt de porc, am pus si o bucata frumoasa de piept copt de curcan.

Fiindca am inregistrat si de data asta o comanda mai mare de 70 de lei (respectiv 156 lei), nu am platit nici acum transportul. (Aveam, insa, si optiunea de a merge la magazinul ORIGINI din Piaţa Rosetti. Acolo, l-am trimis, insa, ca sa se convinga cu ochii lui ca nu fabulez, pe alt prieten bun al meu, Mihai. M-a sunat si mi-a povestit ca si-a ales trei sacose pline de produse, in valoare de 200 lei, nelipsind nici specialitati precum zacusca dulce de mere, pe langa lactate, branzeturi si afumaturi!)

O parte dintre produse au fost imortalizate, cu telefonul mobil, de fetita mea. V-am facut pofta? Puteti să comandaţi şi voi dacă vă lăsaţi adresa de e-mail comenzi@origini.com.ro sau la telefon 0728.881.745. Atentie, luni apare lista actualizata de produse, corespunzatoare livrarilor de vinerea viitoare!

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply