|

MUSCHIULET DE PORC cu FETEASCA NEAGRA “Floare de Luna” de la Halewood / Reteta de weekend!

Vinurile FLOARE DE LUNA de la Cramele Halewood, pe care vi le-am prezentat AICI, au caracteristicile de excelenta ale seriei clasice Private Reserve. De altfel, la prestigiosul Concours Mondial de Bruxelles 2014, cele doua vinuri din gama au obtinut medaliile de aur.
Delectare pentru cunoscatorii vinurilor alese, cele doua sortimente sunt o bucurie si pentru gourmets.
Astfel, FETEASCA NEAGRA FLOARE DE LUNA de la Halewood se parteneriaza de minune cu fripturi si alte preparate din carne, cu paste si sosuri rosii, dar si cu multe alte retete.
Azi, va recomand una dintre retetele mele favorite, culeasa de la unul din concursurile Bucatarescu – MUSCHIULET DE PORC cu fructe! Se potriveste de minune cu vinul, care poate interveni si in partea de preparare, nu doar in cea de servire, fiindca putem lasa carnea la fezandat in vin.

MUȘCHIULEȚ CU FRUCTE

Ingrediente
1 kg muschiulet de porc, 100 ml ulei de masline, un pahar de vin, sare piper ,condimente amestec uscate(cimbrisor,dafin,piper,usturoi,oregano,anason,busuioc,coriandru), 3 portocale, 2 mere, 100 g cascaval, 3-4 ciuperci,rosii cherry in bullion (sau rosii cherry proaspete si un pahar de suc de rosii).

Mod de preparare:
Muschiuletul se lasa la fezandat in vin peste noapte.
Cu cateva ore inainte de preparare,se unge muschiuletul cu putin ulei de masline,se sareaza si condimenteaza si se da la frigider cam 1-2 ore. Muschiuletul condimentat se cresteaza din loc in loc si se infig feliute taiate subtiri dintr-un mar, se asaza deasupra ciupercile curatate si spalate. Se toarna deasupra restul de ulei de masline, sucul de rosii si paharul de vin si se da la cuptor,la foc potrivit ,udand din cand in cand carnea cu sosul din tava, pana se inmoaie carnea(o incercam cu o furculita).
Portocalele curatate se dau la blender pana se obtine un piure care se toarna deasupra muschiului inmuiat bine, pe langa muschi se asaza merele date prin razatoare si rosioarele cherry. Se da din nou la cuptor cam 10 minute ,dupa care se scoate si se presara deasupra cascavalul dat prin razatoare mare; se da din nou 5 minute pentru gratinare.
Acest preparat se serveste taiat felii, cu sosul de mere, din tava, decorat cu frunze de patrunjel, rosioare cherry si masline negre. Si, desigur, cu un pahar de FETEASCA NEAGRA FLOARE DE LUNA

la temperatura camerei, dar nu mai mult de 16-18 grade Celsius.

Citeste si:

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply