|

Porc cu coriandru in vin cu ROSSO DI VALACHIA

Ingrediente: 2 kg cubulete din carne de porc cu putina grasime, 100 ml ulei de masline, 2 lingurite de praf de coriandru, 1 lingurita de scortisoara, 1 varf de lingurita de cuisoare, 1 lingurita de piper negru macinat, 200 ml de vin rosu sec, 50 ml de otet din vin, sare.

Preparare: Intr-o tigaie mare, se incinge uleiul, apoi se pune carnea de porc impreuna cu o jumatate de pahar de apa. Dupa ce incepe sa fiarba, se da focul mic si se lasa cam 30 de minute, amestecand periodic, astfel incat carnea sa nu se lipeasca de tigaie. Se adauga toate condimentele si se amesteca bine. Se toarna vinul, otetul si 1-2 pahare de apa, apoi se mai da intr-un clocot. Cand sosul de vin a scazut la jumatate, se poate lua de pe foc. Se serveste calda, cu garnituri precum cartofi noi natur sau la cuptor, pilaf de orez sau de bulgur (grau sfaramat) ori salata de sezon, inclusiv cateva feliute de portocala sau grapefruit rosu ori pomello. Reteta traditionala din patrimoniul culinar insular elen poate fi imbunatatita prin adaugarea in tigaie a ciupercilor.

Vin recomandat: ROSSO DI VALACHIA din gama Byzantium de la Cramele Halewood.
BYZANTIUM ROSSO DI VALACHIA este un cupaj reusit din trei soiuri rosii: unul autohton – Feteasca Neagra si doua “internationale” – clasicizatul Cabernet Sauvignon si din ce in ce mai popularul Shiraz, un soi pe care vinificatorii de la Halewood se bazeaza si in cazul altui vin din gama. Un vin sec, cu 14% alcool, Rosso di Valachia propune un capital de imagine si note de degustare complexe, cu influente majore provenind de la toate cele trei soiuri. Astfel, Feteasca Neagra vine cu a sa culoare specifica, dar si cu corpolenta-i renumita, care ajuta vinul sa se structureze frumos. Daca vorbim despre Cabernet Sauvignon, evident ca ne gandim la notele bogate, caracteristice soiului. Iar Shiraz-ul confera o complexitate remarcabila. In final, din intrepatrunderea tuturor acestor influente, rezulta un concert de arome si gusturi: intensitatea fructelor rosii de padure si a prunelor coapte, dublata insinuant de note picante de ardei iute si piper verde. Vinul are o corpolenta nelipsita de catifelare, iar taninii sunt fermi si bine structurati.

Ideal de servit la “temperatura camerei”, dar nu la mai mult de 16-18 grade Celsius, Rosso di Valachia acopera o arie larga de corespondente culinare, incepand cu fripturile copioase de porc si vita, dar ajungand la rafinamentul vanatului bine marinat.

Citeste si:

Tags: , , , , , , ,

3 Responses for “Porc cu coriandru in vin cu ROSSO DI VALACHIA”

  1. estela says:

    Imi place f.mult

  2. Gina Bradea says:

    Nu am reusit sa ma obisnuiesc deloc cu gustul coriandrului proaspat :)   . Folosesc seminte, dar foarte putine, proaspat macinate, in amestec cu alte condimente. Dar numai 2-3 seminte, in general la tocaturi. Sunt in Italia, locuiesc in afara orasului, la tara, am in jur numai ferme. Vecinii mei au pus anul trecut coriandru pe 3 ha de teren, puteam sa-mi culeg oricat. N-am putut :) . Cand au recoltat, mirosul era extrem de puternic, nu puteam respira. Reteta este interesanta, merita probata :)

Leave a Reply