|

RED SQUARE -Jurnal de vodka(4)/ Experimente la desert

Am gatit cu vodka si am deschis calea multor experimente culinare. Dar, cu vodka, se pot face si prajituri, ea putind fi insinuata la fel de bine in compozitia aluatului unei negrese sau, alaturi de Kahlua sau crema de whisky, in retetele – bine aditivate! – ale altor dulciuri traditionale (cum ar fi Black Russian sau Mocha Bundt). Asemenea revelatii sunt permise, mai ales in cazul unei bauturi speciale!

Sferturile de mar la cuptor vor fi mult mai apetisante daca vor fi potopite, la prezentare, cu un sos de vodka (RED..SQUARE..TOFFEE).si zahar caramelizat. Similar, se poate proceda cu alte fructe tari, intre care perele sau gutuile. In timpul procesului de caramelizare, alcoolul se evapora, ramanand doar aromele subtile ale bauturii.

Salatele de fructe picante nu ignora, nici ele, vodka, mai ales daca aceasta este combinata, bunaoara, cu sirop de artar, cu sirop de guma arabica si flori de portocale sau, chiar, in ciuda puristilor, cu un pic de usturoi pisat, dublind incitant stafidele, zmeura, nectarinele, guava, mango ori pepenele galben. Vorba unui gastronom poznas: “A gati inseamna si sa te amuzi, punind laolalta toate aromele posibile!”.

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply