|

Aperitiv: RULOURI CU BRANZA servite cu THEIA Chardonnay

In bucatarie, te poti juca in fel si chip cu retetele, dar poti obtine maximum de satisfactie atunci cand combini inspirat vinul cu mancarea. Dati frau liber imaginatiei! Se stie, bucataria e o arta a asocierilor inspirate: vinul bun merge intotdeauna mai bine cu o mancare buna! V-am prezentat in trecut un vin exceptional de la Halewood – THEIA Chardonnay. Un vin care face deliciul gastronomilor, care il pot parteneria cu multe preparate culinare savuroase. Bucatarescu continua sugestiile de parteneriere creativa a vinului cu bucate alese, dupa ce v-a propus doua delicii pe baza de carne alba dar si …o reteta de ciorba de burta dietetica, tortellini cu hribi si biban de mare in cosulet de parmezan cu caponata de legume.,  plus piese de pui pane in stil rusesc.

Azi, va tentez cu o reteta turceasca primita de la prietena mea, Adriana Gurau, un gastronom pe ale carei idei mizez intotdeauna. 

Rulouri cu brânză (Sigara Boregi)

Ingrediente:

200-250 gr foi de plăcintă
300-450 gr telemea rasă
½ legătură mărar proaspăt tocat mărunt
Ulei pentru prăjit

Preparare:

Într-un castron amestecaţi brânza cu mărarul. Împăturiţi foile de plăcintă în jumătate şi tăiaţi-le, apoi fiecare jumătate obţinută împăturiţi-o din nou în jumătate şi taiaţi, astfel încât să obţineţi 4 sferturi din foile inţiale. Începeţi să lucraţi cu unul din sferturi, avînd grijă să le acoperiţi pe celelalte cu un şervet ud, ca să nu se usuce. Ca întotdeauna când se lucrează cu foi de plăcintă, precizia şi rapiditatea au o importanţă foarte mare.

Puneţi 1 liguriţă din compoziţia de brânză pe latura mare a dreptunghiului de foi de placintă cu care lucraţi şi rulaţi apoi, ca pe ţigară. Umeziţi marginea foii pentru a « lipi ţigara ». Procedaţi în acelaşi fel cu restul de foi, umplîndu-le ca pe ţigări şi prăjindu-le pe rând. Dacă foile sunt prea subţiri se pot folosi câte doua pe ţigaretă. Separat încălziţi ulei într-o tigaie şi prăjiţi ţigaretele de îndată ce le faceţi pentru a nu le lăsa timp să se usuce. Când sunt prăjite bine scoate-ţi-le pe un şervet de hârtie pentru a se scurge excesul de ulei. Sunt foarte bune cu vin alb, de pilda cu acest Theia Chardonnay de Sebes, bine racit!

De maine,  puteti castiga sticle de Theia C hardonnay in cadrul unui concurs organizat pe www.bucatarescu.ro!

Citeste si:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply