|

Stevia redescoperita de Bucatarescu …cu vinuri albe de la Halewood

Stevia este una dintre “buruienile” mele preferate. Din fericire, la tara, in gradina, ea creste spontan, din abundenta, ca si loboda, de altfel. (Mai nou, anual, am rezervat un colt special pentru fenel si cipru, care se reinsamanteaza singure.) Cum – neglijand total site-ul! -am petrecut weekendul la Ileana, la plecare am zis sa nu ma intorc cu mana goala. Mi-am luat pamant de musuroi de cartita pentru rasaduri, dar si ceapa si usturoi verde. In ultima clipa, m-a strafulgerat un gand: stevie! M-am dus glont in fundul gradinii si am jumulit tufele verzi. In dimineata asta, am rasfatat-o pe Nana, conform traditiei, cu prima portie de stevie a sezonului. Am improvizat, ca de obicei. In tava de sticla termorezistenta, am pus la cuptor untura de rata, lasandu-se sa se tpeasca un pic. Apoi, am adaugat stevia rupta cu mana si am presarat condimente Dizzy Pig (de la Laura si Adi Adamesteanu – dupa cum vedeti, cel mai bine se gateste cu lucruri de capatat …primesc orice, cautati-ma!). Am amestecat bine in vas, apoi am lasat la cuptor la foc mediu. Separat, am fiert orez si, la final, cand devenise compact, am pus doua oua batute in el, amestecand vartos, sa se faca zdrente galbene. Dupa 20 minute, am mai rascolit stevia si am adaugat o jumatate de conserva de pulpa de rosii, lasand la cuptor inca vreo cinci minute. Pe farfurie, prezentarea a fost cam asa: pat de stevie cu rosii, in mijlocul caruia am improvizat o insulita de orez cu ou, peste care am pus ultima felie de drob, deasupra ornand cu patrunjel verde…
Merge bine cu un pahar de vin alb de la Halewood. Oscilez intre Feteasca Alba si Feteasca Regala, din gamele Floare de Luna si Floarea Soarelui.

Citeste si:

Tags: , , , , , , , , , , ,

4 Responses for “Stevia redescoperita de Bucatarescu …cu vinuri albe de la Halewood”

  1. Alice says:

    Si eu fac o cura de stevie in fiecare primavara, stevie culeasa tot din fundul gradinii – numai ca e gradina parintilor mei! N-o fac asa de sofisticat ca tine (dar mi-am notat reteta!), ci doar prajesc usor un pic de ceapa in ulei de masline, apoi pun stevia cu putina apa si o las sa fiarba, mai tirziu adaug rosii/pasta de rosii. Se serveste cu oua ochiuri. O recomand cu caldura tuturor anemicilor si celor pe care primavara ii… ameteste! Are mai multa personalitate ca spanacul si iti reda echilibrul pierdut.

  2. Bucatarescu says:

    …Si, fiind frunzele mari, se curata mult mai usor ca spanacul!!!

  3. alex says:

    salut dragilor, am descoperit de curand acest colt de internet.placut, voi reveni. pana una alta las si eu o reteta pentru prepararea steviei.luati cateva frunze, le spalati binesi le rupeti in bucati potrivite.separat pregatiti o compozitie de pane(oua,lapte sau bere sau apa si putina faina). puneti frunzele in compozitia de pane si aruncati totul intr-o tigaie incinsa bine. dupa ce sa face pe o parte intoarceti preparatul si rumeniti-l si pe cealalta parte.pofta buna.voi reveni cu ceva retete originale sau mai putin originale.

  4. Bucatarescu says:

    Alex, suna bine reteta ta! Te asteptam si cu altele, inclusiv la concursuri!

Leave a Reply