|

COSTITE de miel cu cartofi la gratar si FETEASCA NEAGRA Floare de Luna

O reteta minunata de toamna, insotita de un vin pe masura – FETEASCA NEAGRA din gama Floare de Luna de la Cramele Halewood.

Ingrediente:

costite de miel

vin rosu sec

cartofi

ulei

sare

piper

oregano

usturoi tocat

Mod de preparare:

Pentru marinată: Curăţaţi şi pisaţi usturoiul. Amestecaţi usturoiul, cu vin rosu,

puţin ulei, oregano, sare şi piper.

Costitele de miel se spală, după care se toarnă marinata peste ele şi se lasă să reacţioneze timp de 3-4 ore la rece.

Se încinge grătarul pentru a fi fierbinte şi se unge cu puţină grăsime, ca sa nu se lipească carnea de el.

Se pun costitele pe grătar circa 30 de minute şi se stropesc cu vin din când în când.

Serviţi cu garnitură de cartofi (copţi sau prăjiţi) şi salată proaspătă.

Poftă bună! Mai ales daca aveti alaturi si o sticla de Feteasca Neagra Floare de Luna de la Halewood.

Vinurile FLOARE DE LUNA de la Cramele Halewood, au caracteristicile de excelenta ale seriei clasice Private Reserve. De altfel, la prestigiosul Concours Mondial de Bruxelles 2014, cele doua vinuri din gama au obtinut medaliile de aur.
FETEASCA NEAGRA FLOARE DE LUNA este un vin obtinut din struguri culesi in viile Halewood din regiunea Dealu Mare unde soiul Feteasca Neagra, cel mai valoros soi romanesc, atinge potentialul maxim de calitate. Roșu-rubiniu, vinul impresioneaza de la primul contact vizual, iar emotia intalnirii cu un vin de soi este amplificata la degustare. Este un vin elegant, cu un caracter de soi bine exprimat, taninuri fine, arome bine conturate de prune dulci uscate si fructe negre de padure proaspete completate de un fin amestec de vanilie si condimente. Invechirea la sticla ii confera un buchet intens si inconfundabil.
Vinul propune asocieri culinare generoase, pe care le vom explora in zilele urmatoare. Se serveste cu preparate din carne de porc, paste italienesti cu sos de rosii si branzeturi consistente si picante. O friptura de vanat fezandat in vin si intovarasit de o garnitura de ciuperci se potriveste la fel de bine.

Vinurile Floare de Lună pot fi achiziţionate în reţeaua de retail şi HoReCa, din magazinele Halewood – The Winery Outlet (Bucureşti, Ploieşti, Pitesti, DN1 Breaza-Nistoreşti, Sinaia, Azuga, Braşov, Sibiu, Târgovişte, Urlaţi, Constanta), precum si online accesând www.winery-outlet.com.

Citeste si:

Tags: , , , , , ,

2 Responses for “COSTITE de miel cu cartofi la gratar si FETEASCA NEAGRA Floare de Luna”

  1. [...] COSTITE de miel cu cartofi la gratar si ROSSO DI VALACHIA [...]

  2. AndreeaIistrate says:

    Uite ca aflat un text prea bun scris intr-o maniera greu de gasit in internetul romanesc. Acum, dupa ce am citit acest articol, doresc sa va spun ca in acest weekend trecem la ora de iarna, o stiati deja. Daca tot se schimba ora, macar reglati-va ceasul dupa ora exacta pentru a nu uita sa ajungeti la timp unde trebuie sa ajungeti. Multumesc!

Leave a Reply